bool(false)

Methodekeuzetraject

Onze accountmanagers staan je graag bij in een methode-keuzetraject. Daarbij zijn de visie, wensen en behoeftes van de school het uitgangspunt. Deze unieke en onderscheidende punten van de school vormen de basis van ons onafhankelijke advies. Onze accountmanagers geven zelf de methodepresentaties, waardoor de merkonafhankelijkheid wordt gewaarborgd. Wij denken met de school mee en ondersteunen jullie in het keuzeproces zonder op jullie stoel te gaan zitten. De ondersteuning van onze onderwijsadviseurs bij de implementatie van de nieuwe methode zorgt ervoor dat leerkrachten met plezier en succes met de nieuwe methode kunnen werken. Dit heeft weer een positieve impact op de leerlingen, omdat zij daardoor het maximale uit de methode kunnen halen en de leerstof makkelijk tot zich kunnen nemen.

Methodes

We hebben een breed aanbod aan lesmethodes. Niet alleen het algemene aanbod, maar ook additionele materialen voor verdieping en verrijking voor jouw leerlingen. Onze accountmanagers kijken naar de wensen en behoeften van een school en geven onafhankelijk methodeadvies.
Neem contact op

Methodes rekenen

Het vak rekenen legt de basis voor veel vervolgvakken van de middelbare school. Denk bijvoorbeeld aan wiskunde, economie, scheikunde, natuurkunde of biologie. Daarom is het belangrijk dat er voldoende aandacht wordt besteed aan rekenonderwijs op de basisschool. een goede rekenmethode hoort hierbij.
Lees meer over rekenmethodes

Methodes taal

Taal is een van de kernvakken voor leerlingen op de basisschool. Hier hoort natuurlijk een goede taalmethode bij. Wil je meer weten over welke taalmethodes er allemaal zijn en wat het verschil is tussen deze methodes?
Lees meer over taalmethodes

Methodes lezen

Op de basisschool leren kinderen lezen. Goed kunnen lezen is een belangrijk onderdeel om deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Vandaar dat het kiezen van een goede leesmethode belangrijk is. Lees snel meer over de verschillende beschikbare leesmethodes.
Lees meer over leesmethodes

Methodes spelling

Wanneer kinderen leren lezen, leren ze ook gelijk spellen. Dit is een belangrijk onderdeel in hun ontwikkeling, zodat kinderen later foutloos kunnen schrijven en typen. Het kiezen van een spellingmethode is altijd een uitdaging. Daarom hebben wij alle spellingmethodes voor je op een rijtje gezet.
Lees meer over spellingmethodes

Methodes schrijven

Leren schrijven is een belangrijk onderdeel in de cognitieve- en motorische ontwikkeling van kinderen. Leerlingen ontwikkelen hun eigen handschrift in zowel los als verbonden schrift. Een goede schrijfmethode stimuleert deze ontwikkelingen.
Lees meer over schrijfmethodes

Methodes wereldoriëntatie

Binnen het vak wereldoriëntatie komen verschillende subvakken aanbod, zoals aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Ook worden leerlingen meegenomen in 21e-eeuwse vaardigheden, zoals kritisch denken, problemen oplossen en mediawijsheid. Dit wordt allemaal gebundeld binnen de methode wereldoriëntatie.
Lees meer over wereldoriëntatie methodes

Methodes Engels

De Engelse taal is niet meer weg te denken uit de huidige samenleving. Leerlingen komen hier steeds vroeger mee in aanraking, bijvoorbeeld via videogames, muziek of internet. Een goede Engels methode helpt leerlingen begrijpen wat er gezegd wordt en leert hen zelf te communiceren in de Engelse taal.
Lees meer over methodes Engels

Methodes verkeer

Gedurende hun tijd om te basisschool worden leerlingen steeds zelfstandiger. Zo komt er bijvoorbeeld een moment dat ze alleen naar school komen. Hiervoor is het noodzakelijk dat ze zelfstandig en op een veilige manier kunnen deelnemen aan het verkeer. Met een goede verkeersmethode leren leerlingen de verkeersregels begrijpen en gevaren herkennen.
Lees meer over verkeersmethodes

Methodes het jonge kind

Jonge kinderen ontwikkelen zich vaak zonder dat ze hier zelf bewust van zijn. Dit noemen we spelenderwijs leren. Goede lesmethodes rondom het jonge kind stimuleren deze ontwikkelingen op een natuurlijke manier.
Lees meer over methodes voor het jonge kind

Meer weten over lesmethodes in het basisonderwijs?

Zie je door de bomen het bos niet meer en heb je hulp nodig bij jouw methodekeuzetraject? Onze accountmanagers denken graag met je mee. Daarnaast geven we verschillende trainingen over de implementatie van deze methodes in de klas. Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak of vraag een implementatietraining aan.

Direct contact
Maarten van Dijk

Accountmanager

Niet de oplossing gevonden die je zocht?