Neem contact met ons op
Thijs Zwart

Apple Business Manager

bool(false)

Apple in het onderwijs

Succesvol digitaal leren en werken

Direct contact

Thijs Zwart

Apple Business Manager

Devices van Apple werken fantastisch in de klas. Niet alleen voor leerlingen maar ook voor leerkrachten. Kinderen van alle leeftijden zijn meer betrokken, worden creatiever en gaan meer samenwerken. En zeg nu zelf: wat is nou leerzamer dan elke dag weer iets nieuws te ontdekken? Dit merk je niet alleen op school, maar ook thuis en natuurlijk altijd in een veilige omgeving. Als gecertificeerd Apple education specialist helpen wij je graag verder bij het gebruik van Apple op jouw school. 

Handige apps van Apple voor het onderwijs

Apple heeft tools ontwikkeld waarmee je leerlingen kunt begeleiden bij het gebruik van iPad en apps in de klas. Terwijl jouw leerlingen ermee werken, krijg jij als leerkracht meteen een goed beeld van de voortgang. Zo kun jij je focussen op het allerbelangrijkste, namelijk: lesgeven. 

Apple Schoolwerk

De beste manier om te leren is door te doen en te maken. De gratis Schoolwerk-app helpt jou en je leerlingen om meer uit de creatieve mogelijkheden van een iPad te halen. Zo kun je eenvoudig materiaal delen, de voortgang van leerlingen bijhouden en één-op-één met leerlingen samenwerken. In real time, waar je ook bent. Ook voor leerlingen is de app eenvoudig te gebruiken. Opdrachten verschijnen automatisch op hun iPad, gesorteerd op inleverdatum en vak. Bovendien maakt de Schoolwerk-app het voor leerkrachten makkelijker om te zien hoe elke afzonderlijke leerling het doet, zodat je jouw lessen nog beter kan afstemmen op de behoefte van jouw leerlingen.  

Klaslokaal-app van Apple

De gratis app ‘Klaslokaal’ maakt klassenmanagement heel eenvoudig: je kunt vanaf je eigen iPad of iMac meekijken met de leerlingen, hun scherm overnemen of hun werk aan de klas tonen. Met een druk op de knop kun je het geluid van apparaten uit zetten, of een groep leerlingen ‘vastzetten’ in een website of app, zodat ze zonder afleiding zelfstandig kunnen werken.

Met Apple School Manager en Jamf School beheer je iPads, iMacs, iPhones en Apple TV vanuit je eigen locatie – voor alle collega’s in je team.

iPads in de klas

Als school kun je ervoor kiezen om leerlingen iPads te laten delen of een eigen iPad te gebruiken. Door te werken met gedeelde iPads breng je het beste van twee werelden samen: leerlingen delen een iPad, waardoor ze samen kunnen werken aan lesstof – tegelijkertijd kunnen individuele leerervaringen aangeboden en opgeslagen worden. Leerlingen kunnen samen gebruik maken van de apparaten en gaan toch altijd direct verder waar ze zelf een vorige les gebleven waren. 

De school kan er ook voor kiezen om elke leerling en elke leerkracht te laten werken op zijn of haar eigen iPad. De kosten kunnen worden gedragen door de school, maar er zijn ook veel voorbeelden van scholen waar de aanschaf plaatsvindt via de (ouders van) de leerlingen. 

Meer weten over Apple in het onderwijs?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Apple in het onderwijs of wil je gelijk aan de slag met iPads? Vul het contactformulier in en één van onze Apple Professional Learning Specialisten zal contact met je opnemen.

Neem contact op
Thijs Zwart

Apple Business Manager

Niet de oplossing gevonden die je zocht?

Neem gerust een kijkje tussen onze andere oplossingen.