Neem contact met ons op
Stefan Nagtegaal
Stefan Nagtegaal

Indoor Accountmanager

bool(false)

Hybride onderwijs

Flexibel onderwijs - op afstand lesgeven

Hybride onderwijs

Flexibel onderwijs - op afstand lesgeven

Direct contact

Stefan Nagtegaal
Stefan Nagtegaal

Indoor Accountmanager

hybride onderwijs

Als school kun je er niet meer vanuit gaan dat iedereen altijd in de klas aanwezig kan zijn tijdens de les. Een leerkracht kan uitvallen, leerlingen kunnen ziek zijn of andere omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat je flexibel je onderwijs wilt verzorgen. Hybride onderwijs is hiervoor een mooie oplossing.

Wat is hybride onderwijs? 

Als een deel van de leerlingen thuis zitten dan kan hybride lesgeven een oplossing zijn. Leerkrachten geven dan tegelijk les aan leerlingen in de klas en aan leerlingen thuis. Door leerlingen online aan te laten sluiten, missen ze de dagelijkse instructies en lesstof niet. Een win-win situatie voor de school en de leerling. Want het belangrijkste is dat iedere leerling gewoon mee kan blijven doen. Zo beperk je of voorkom je leerachterstanden op jouw school. Of een leerkracht nu virtueel vanuit huis aansluit of in de klas aanwezig is. 

Creëer een optimale leeromgeving voor hybride onderwijs

Het geven van onderwijs op afstand valt niet altijd mee voor leerkrachten. Gelukkig zijn er manieren om hybride onderwijs toch werkbaar te maken. Het belangrijkste aan onderwijs op afstand is dat iedereen gewoon mee kan blijven doen. Waar je ook bent. Of je nu vanuit huis virtueel aansluit of fysiek in de klas aanwezig bent. De juiste en goede hardware zijn hierbij essentieel.  

Kies voor mobiele en stevige laptops en Chromebooks

Laptops en Chromebooks krijgen veel te verduren. Daarom is het belangrijk dat je hoogwaardige devices gebruikt die tegen een stootje kunnen. De Dell 3120 Latitude Non-touch laptop bijvoorbeeld is een goede keuze voor in de klas, dankzij een verbeterde grip, een morsbestendig toetsenbord, afgeronde hoeken en rubberen randen. Daarbij zorgt een ECO beschermhoes ervoor dat je devices veilig mee naar huis kunt geven. Wil je meer weten over devices die geschikt zijn voor hybride werken? Neem dan contact op via het onderstaande formulier

Camera met microfoon

Bij hybride werken is een goede camera onmisbaar voor een goede brug tussen de leerkracht en de leerling(en) die op afstand de les volgen. Je wilt de leerlingen die online in de les aansluiten zo veel mogelijk het gevoel geven dat ze fysiek in de klas aanwezig zijn. Daarvoor moeten zij de leerkracht goed kunnen zien en horen. Wij adviseren hiervoor gebruik te maken van een hoogwaardige mobiele camera, zoals bijvoorbeeld de HuddleCamHD. Dit type camera’s werken erg eenvoudig, hebben een ingebouwde microfoon en werken met plug & play. Je hebt geen ICT-kennis nodig om ermee te kunnen werken.

Meer weten over hybride onderwijs?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van hybride onderwijs? Als totaalleverancier voor het onderwijs adviseren je graag over de toepassing en mogelijkheden voor jouw school. Samen zorgen we ervoor dat iedereen mee kan doen aan de lessen.

Neem gerust contact op met onze indoor Accountmanagers. Wil je eerst ons hardware aanbod bekijken? Neem dan een kijkje in onze webshop.

Neem contact op
Stefan Nagtegaal
Stefan Nagtegaal

Indoor Accountmanager

Niet de oplossing gevonden die je zocht?