bool(false)

de dagelijkse praktijk

Apple in het onderwijs

iPads werken fantastisch in de klas. Niet alleen voor leerlingen maar ook voor leerkrachten. Kinderen van alle leeftijden zijn meer betrokken, worden creatiever en gaan meer samenwerken. En zeg nu zelf: wat is nou leuker dan elke dag weer je grenzen te verleggen!. Dit merk je niet alleen op school maar ook thuis en natuurlijk altijd in een veilige omgeving.

Apple in het onderwijs: de dagelijkse praktijk

Meer over Apple in het onderwijs:

De beste keuze
Compleet, specifiek en zorgeloos

Gemak voor het team

Met Apple School Manager en Jamf School beheer je iPads, iMacs, iPhones en Apple TV vanuit je eigen locatie – voor alle collega’s in je team.

Zodra de gebruiker het apparaat voor het eerst aan zet, wordt het bijbehorende profiel automatisch geladen en kan de gebruiker binnen 2,5 minuut aan de slag.

Voor nieuwe gebruikers vraag je, met één druk op de knop, Apple IDs aan. Deze blijven in beheer van de school. Daardoor is het heel eenvoudig om wachtwoorden te resetten, accounts te inspecteren en rollen te definiëren.

Apps en boeken kunnen in bulk, met onderwijskorting, centraal worden ingekocht en gedistribueerd naar de juiste gebruikers. Alle rechten en profielen zijn op afstand eenvoudig in te stellen, zodat de omgeving volledig voldoet aan de Europese regelgeving op het gebied van privacy.

Leerkrachten

De gratis app ‘Klaslokaal’ maakt klassenmanagement heel eenvoudig: je kunt vanaf je eigen iPad of iMac meekijken met de leerlingen, hun scherm overnemen of hun werk aan de klas tonen. Met een druk op de knop kun je het geluid van apparaten uit zetten, of een groep leerlingen ‘vastzetten’ in een website of app, zodat ze zonder afleiding zelfstandig kunnen werken. Download hier de handleiding,

Het jonge kind

Een iPad is heel creatief en intuïtief. Jonge kinderen zijn nog niet gewend aan een toetsenbord en werken graag met hun vingers. Een iPad leent zich hier uitstekend voor. Door de fysieke wereld met de digitale wereld te verbinden, kunnen ze handelend ontdekken. Onze Apple Professional Learning Specialist is ook onderwijskundige voor het jonge kind en ondersteunt scholen met het zinvol inzetten van de iPad, ook bij jonge leerlingen.

Handige apps

De meegeleverde apps van Apple: bijvoorbeeld Pages, Clips, Keynote bevatten heel veel leuke standaard templates waarin leerkrachten eenvoudig leuke opdrachten en activiteiten voor deze groep leerlingen kunnen maken. Naast alle leuke gratis apps, zijn er heel erg veel betaalde apps beschikbaar voor het onderwijs.

Leerlingen

Leerlingen kunnen met beheerde Apple IDs hun werk met elkaar delen en samenwerken in documenten. Om je als leerkracht te helpen alle creativiteit van een iPad te benutten, is er Apple Professional Learning. In Apple Teacher kun je zelf, in een online leerportaal in je eigen tempo en wanneer het jou goed uitkomt, oefenen en inspiratie voor lessen opdoen.

Ouders

Apple waarborgt de privacy, veiligheid en toegankelijkheid van leerlingen en leerkrachten. Scholen werken met speciaal voor het onderwijs ontworpen instrumenten voor beheer, zodat zij de veiligheid van hun leerlingen kunnen garanderen. Voor ouders is er een overzichtelijk document met informatie rondom privacy beschikbaar.

Toegankelijk voor iedereen

De Apple devices bevatten hulptechnologieën die hebben gezorgd voor een omslag in het onderwijs voor leerlingen met een beperking. Dankzij deze innovatieve technologieën kan iedere leerling er mee aan de slag.  Apple onderscheid de volgende hulpmiddelen:

  • hulpmiddelen voor leer- en taalbeheersing,
  • visuele hulpmiddelen,
  • auditieve hulpmiddelen,
  • fysieke en motorische hulpmiddelen.

 

Gedeelde iPads

Door te werken met gedeelde iPads breng je het beste van twee werelden samen: leerlingen delen een iPad, waardoor ze samen kunnen werken aan lesstof – tegelijkertijd kunnen individuele leerervaringen aangeboden en opgeslagen worden. Leerlingen kunnen samen gebruik maken van de apparaten en toch altijd direct verder waar ze, individueel, een vorige les gebleven zijn.

1:1 iPad

De school kan er ook voor kiezen om elke leerling en elke leerkracht te laten werken op zijn of haar eigen iPad. De kosten kunnen worden gedragen door de school, maar er zijn ook veel voorbeelden van scholen waar de aanschaf plaats vindt via de (ouders van) de leerlingen.