bool(false)

compleet, specifiek en zorgeloos creatief

Apple in het onderwijs

Specifiek voor jouw lessen

iPads zijn inmiddels aardig ingeburgerd in het onderwijs. Ze zijn een waardevol en rijk leermiddel – als je ze goed gebruikt. Hoe zorg je ervoor dat je leerlingen toegang krijgen tot de inhoud die ze op dat moment verder kan brengen? Dit heeft didactische én technische aspecten.

Apple in het onderwijs: compleet, specifiek en zorgeloos creatief

Meer over Apple in het onderwijs:

De beste keuze
De dagelijkse praktijk

Apple Teacher Learning Center

Sinds kort is hét online leerplatform van Apple beschikbaar gekomen in het Nederlands!

Apple Teacher is een gratis programma waarmee je als leerkracht op een professionele wijze wordt ondersteund in jouw ontwikkeling rondom leren en lesgeven met Apple producten.

Het programma helpt leerkrachten bij het opdoen van vaardigheden op de iPad en Mac die direct kunnen worden toegepast bij activiteiten met leerlingen.

Kijk hier verder hoe Apple Teacher een meerwaarde kan zijn voor jouw onderwijs

Jamf School

Jamf School, voorheen ZuluDesk, is een Mobile Device Management (MDM)-applicatie, die het mogelijk maakt om de iPads in je klas te beheren. Jamf School biedt eenvoudig te gebruiken hulpmiddelen voor de IT-afdeling, leerkrachten en ouders. Gecombineerd met Apple’s nieuwe iOS 13 is Jamf School de allerbeste keuze op het gebied van MDM voor het onderwijs.

Apple School manager

Apple School Manager is een eenvoudige webportal waarmee ICT-coördinatoren gebruikers, apparaten en lesinhoud (content) kunnen beheren. Het is een centrale plek van waaruit je apps, handleidingen en boeken kunt ophalen.

Planning essentials

Op basis van 40 jaar innovatie – wereldwijd – en de expertise van ruim 400 ‘Apple Distinguished Schools’ (scholen die werken volgens de onderwijsvisie van Apple), heeft Apple de Planning Essentials-methodiek ontwikkeld. Deze methodiek helpt scholen hun onderwijs vanuit hun eigen onderwijsvisie (opnieuw) vorm te geven en daarbij technologie te integreren.

Het is voor schoolleiders en -besturen zeer de moeite waard om te onderzoeken wat Planning Essentials voor de school kan betekenen. Daarom hebben wij hier de belangrijkste informatie bij elkaar gezet.

Beslagen ten ijs

Elke school is anders en heeft eigen, specifieke, eisen en wensen. Omdat wij met meer dan de helft van de basisscholen samenwerken, kennen wij hun uitdagingen erg goed. Daarom vinden we het belangrijk om te starten met een goed gesprek en een gedegen inventarisatie.

Het introduceren van grote veranderingen, zoals bijvoorbeeld het gaan werken met Apple technologie, gaat nooit onopgemerkt. Als je school kiest voor Apple, is dat het startsein voor een traject waarin we samen de beste inrichting met Apple voor jouw school nauwkeurig afstemmen op jullie manier van lesgeven.De Rolf groep weet wat daarbij komt kijken. Zijn jullie leerkrachten klaar voor deze verandering? Welke keuzes ga je maken binnen de mogelijkheden die Apple biedt? Is de school-infrastructuur op orde? En niet onbelangrijk, wat is haalbaar binnen het budget? We helpen je graag met het invullen van samenhangende educatieve leermiddelen die passen binnen de pedagogische visie, de toekomstplannen en het budget. Dan kun je nog betere keuzes maken, waar iedereen ook op de lange termijn tevreden over is.

Omdat elke school anders is, is de manier van invoeren geen vaststaand proces. Sommige scholen kiezen ervoor om vanaf klas 1 de iPad geleidelijk te gaan gebruiken. Of je nu ervoor kiest om in groep 1 en 2 te starten met de inzet van iPad of juist in de bovenbouw; we maken samen met jouw leiderschapsteam een helder plan om jullie visie naar praktijk te vertalen. Samen trainen en begeleiden we de gebruikers en informeren we de ouders, waardoor ze de nieuwe werkwijze snel kunnen omarmen.

De wereld in je klas

Een iPad of iMac in de klas staat voor vrijwel onbeperkte toegang tot een rijke collectie boeken, apps en video’s uit alle windstreken. Het aantal scholen en leerkrachten die werken met Apple technologie is enorm, waardoor de bibliotheek van zelfgemaakte materialen – die leerkrachten al jaren tot volle tevredenheid inzetten in de les – ook talrijk is. Van handige instrumenten voor het maken van lesmateriaal en het ontwikkelen van apps tot een distributieplatform voor educatief materiaal. Werken met Apple betekent werken met hardware en software die volledig op elkaar zijn afgestemd; dat werkt heel snel en intuïtief en het is bijzonder veilig.  Apple werkt al meer dan veertig jaar samen met educatieve uitgeverijen, beoordelingsinstellingen, ELO-ontwikkelaars en ontwikkelaars van educatieve software aan aantrekkelijke, eigentijdse en relevante educatieve middelen. Toegang tot historisch materiaal en naslagwerken is ook geregeld!

Doordat Apple zelf voor elk van zijn apparaten de hardware én het besturingssysteem maakt, werkt alles perfect samen. Met educatieve uitgeverijen, beoordelingsinstellingen, ELO-ontwikkelaars en ontwikkelaars van educatieve software werkt Apple aan aantrekkelijke, eigentijdse en relevante educatieve middelen. Toegang tot historisch materiaal en naslagwerken is ook geregeld!

Privacy, toegankelijkheid en veiligheid

Privacy is een fundamenteel mensenrecht. En is daarom ook een van de kernwaarden van Apple. Je devices spelen een grote rol bij allerlei aspecten in je leven. Wat je met die ervaringen doet en met wie je ze deelt, is helemaal aan jou. Apple producten zijn zo ontworpen dat ze je privacy beschermen en jij de controle over je eigen gegevens houdt. Dat valt niet altijd mee, maar dit is het soort innovatie waar wij in geloven.

Apple vindt ook dat iedereen moet kunnen werken met Apple technologie en heeft in het besturingssysteem van haar apparaten allerlei extra mogelijkheden toegevoegd voor gebruikers met een motorische of audiovisuele beperking.

 

Apple Financial Services

De producten van Apple behouden hun waarde erg goed: ze hebben – ook na drie jaar – een aantrekkelijke ‘restwaarde’. Apple biedt leasemogelijkheden waardoor je als school de hoge restwaarden kunt verzilveren en tijdig je apparaten en besturingssystemen kunt vernieuwen. Apple zorgt voor een veilige vernietiging van je data en voor het recyclen van de oude apparaten. Natuurlijk kun je ook direct je oude iPads inruilen en je nieuwe iPads leasen. Vraag onze business manager om een rekenvoorbeeld!