Gepubliceerd op 25 januari 2018 Leestijd 5 min.
Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 25 januari 2018 Leestijd 5 min.

Een ervaringdeskundige vertelt

"ZuluConnect brengt alles bij elkaar op één plek."

Gudrun Braeckmans, leerkrachtondersteuner en ICT-coördinator bij OBS de Roos in Amsterdam werkt op haar school met ZuluConnect. Lees haar ervaring.

Wat is jouw rol op OBS de Roos?

Ik ben leerkrachtondersteuner en ICT-coördinator. Qua software regel ik alles hier op school. Een collega van mij houdt zich bezig met de hardware. Ik ben er zo ingerold, ICT doe ik naast mijn andere taken als leerkrachtondersteuner.

Waarom zijn jullie met ZuluConnect gaan werken?

Wij waren een pilot voor alle ICT-veranderingen binnen de Stichting voor Openbaar Primair Onderwijs Amsterdam (AWBR) waar onze school onder valt.

Hoe was het om zo te pionieren?

In het begin was het echt uitzoeken hoe het werkte. Elke snelkoppeling heb ik zelf aangemaakt. Dat was in de testversie, het is er nu een stuk gemakkelijker op geworden. Alhoewel ik daar ook weer aan moest wennen. Dat hoort erbij als je in een ontwikkelfase samenwerkt en er dingen veranderen.

Welke apparaten hebben jullie op school?

Onze kleuters maken gebruik van I-Pads. En in de midden- en bovenbouw werken we met Chromebooks. We hebben een verdeling gemaakt van één Chromebook per 2 à 3 kinderen.

Hoe was het voor de kinderen om met ZuluConnect te beginnen?

Het kostte weinig moeite voor de kinderen om ermee te starten. Ze zijn heel enthousiast omdat ze zelf makkelijk hun weg kunnen vinden.

Hoe was het voor leerkrachten om met ZuluConnect aan de slag te gaan?

De meeste leerkrachten redden zich ermee. Soms krijg ik kleine vraagjes. Je hoeft niet veel van ICT te weten om ermee aan de slag te gaan. Ik heb niemand horen verzuchten dat het moeilijk was.

Hoe is het voor jou om met ZuluConnect te werken?

Het makkelijke van ZuluConnect is dat ik niet voortdurend hoef in te loggen. Ik kan alles in één keer benaderen. Als ik ’s ochtends opstart dan heb ik niet meer tig bladen openstaan. Ik ben meteen op de goede plek en ik heb alles bij elkaar. Die twee punten zijn voor mij de grote winst. Ook voor mijn werk als ondersteuner, waar ik één op één met kinderen werk, is het fijn. Ik kan speciaal voor een kind iets klaarzetten in zijn eigen omgeving.

Hoe kijk jij tegen ICT-ontwikkelingen en het onderwijs aan?

Het hele online werken is nog aan het landen bij scholen. Lamineren; daar wordt tijd voor ingepland. En nu is het ook nodig om tijd in te plannen voor ICT. Daar moeten mensen nog aan wennen. Wij werken voor de zaakvakken en creatieve vakken met IPC en niet met een methode. Dat betekent dat we voor aardrijkskunde en geschiedenis, handarbeid en muziek met thema’s werken. Om op deze manier thematisch aan de slag te gaan, betekent dat werken in de Cloud een vereiste is.

Nieuwsgierig naar ZuluConnect?