Gepubliceerd op 9 april 2021
Micha van Ravenswaay
Micha van Ravenswaay
-
sales consultant bij de Rolf groep
Cloudwerken is nooit een doel op zichzelf. Het is een middel. Een middel voor prettig en productief leren en werken, met als doel een school - en daarmee een kind - die voorbereid is op de toekomst.

“Cloudwerken is nooit een doel op zichzelf. Het is een middel. Een middel voor prettig en productief leren en werken, met als doel een school – en daarmee een kind – die voorbereid is op de toekomst.” Aldus Micha van Ravenswaay, sales consultant bij de Rolf groep.

Wat is het?

‘Zorgeloos in de Cloud’ is een totaalconcept van de Rolf groep waarmee wij vanuit de cloud het volledige ICT netwerk van een school beheren. Inclusief alle devices, dus chromebooks, iPads én Windows laptops.’

Wat heb je eraan?

‘Apparaten hoeven niet meer fysiek op school te staan om te kunnen werken en samenwerken. Ook voor het beheer van software, instellingen, gebruikersrechten en beveiliging is dat niet nodig, want dat doen we met Mobile Device Management. Scholen kunnen daardoor tijd- en plaatsonafhankelijk werken mét alle voordelen van ons vertrouwde beheersconcept.’

Waarom vindt Micha dit een parel?

‘Dankzij slimme koppelingen kunnen scholen nu hun servers wegdoen zonder dat zij moeten afzien van functionaliteiten. Lokale software blijft namelijk ook zonder server beschikbaar. Denk aan Cito LOVS, Kurzweil en Facet.’

Waar kun je deze parel vinden?

‘Je kunt er de regio ICT’er van de Rolf groep of je sales consultant naar vragen. Ook op onze website vind je veel informatie.’

De Beatrixschool maakt de overstap

Voor de Rotterdamse basisschool PCBS Beatrix-Pendrecht hebben we de overgang verzorgd van het traditionele server gebaseerde netwerkbeheer naar onze Zorgeloos in de Cloudoplossing. We vroegen adjunct-directeur Ivo van Wijngaarden naar zijn ervaringen rondom dit traject:

“De overgang van het traditionele server gebaseerde netwerkbeheer naar Zorgeloos in de Cloud van de Rolf groep bevalt ons goed. De migratie hier naartoe is voorspoedig verlopen en binnen 2 dagen afgerond.

Door alle componenten op school vanuit de cloud te beheren en te monitoren zorgt de Rolf groep er op dit moment voor dat ik als ICT’er minder hoef na te denken over de problemen in de hardware, netwerk en verbindingen.

Eventuele klachten, problemen, uitdagingen in de hardware worden vakkundig opgelost. Ook aanpassingen en problemen met Office 365 worden door de Infodesk opgelost.
Ook zonder (fysieke) server zijn alle gewenste software en aanvullende programma’s nog steeds goed bereikbaar en is de integratie van O365 in combinatie met Zuluconnect voor leerlingen erg prettig.”

Logo Beatrixschool

Ivo van Wijngaarden
-
Adjunct directeur PCBS Beatrix-Pendrecht
Door alle componenten op school vanuit de cloud te beheren en te monitoren zorgt de Rolf groep er voor dat ik als ICT’er minder hoef na te denken over de problemen in de hardware, netwerk en verbindingen.