Gepubliceerd op 2 maart 2022
Leestijd 5 min.

Kinderen hebben gezonde lucht nodig om goed te kunnen leren en onderwijsprofessionals moeten veilig voor de klas kunnen staan. Door een luchtreiniger in het klaslokaal te plaatsen zorg je voor schone lucht in de ruimte.

Het belang van ventilatie en goede luchtkwaliteit

De afgelopen tijd heeft ons laten inzien wat het nut en de noodzaak is van goede ventilatie. Toch is op veel scholen de ventilatie nog niet in orde. Slechte luchtkwaliteit kan leiden tot hoofdpijn, vermoeidheid, slijmvliesirritaties en extra astma-aanvallen. Een goede ventilatie is essentieel in het voorkomen van virusoverdracht.

Veelal krijgen we het advies om ramen op te zetten om zo te ventileren. Maar dit heeft een aantal beperkingen:

  • Pollen vinden hun weg naar binnen. Voor kinderen met een pollenallergie is dit niet prettig;
  • Lawaai van buiten hoor je binnen;
  • Extra stookkosten;
  • Warmteverlies in de winter;
  • Afhankelijk van het weer. Bij geen wind is er geen sprake van luchtstroom en vindt er geen ventilatie plaats.

Een betere oplossing is een luchtreiniger. Met een luchtreiniger houd je de binnenlucht zo schoon mogelijk én ze helpen om het niveau van in de lucht zwevende bacteriën en virussen te verminderen.

Creëer een gezond binnenklimaat met de Leitz TruSens luchtreiniger

Een gezond binnenklimaat is een gezond leerklimaat! Door een luchtreiniger in het klaslokaal te plaatsen zorg je voor schone lucht in de ruimte. De Leitz TruSens luchtreiniger filtert pollen, stoffen en andere slechte luchtdeeltjes. De ingebouwde UV-lamp zorgt ervoor dat bacteriën, virussen en protozoa zich niet kunnen vermeerderen.

Voordelen stand-alone luchtreiniger

  • Gemakkelijk te verplaatsen in de ruimte
  • Klaar voor gebruik
  • Kostenbesparend
  • Efficiënt

Afhankelijk van de capaciteit van het apparaat kan de lucht per ruimte wel 5 keer per uur volledig ververst worden! Met als gevolg dat het voor 99,99% het coronavirus uit de lucht elimineert.

Bekijk de luchtreinigers van TruSens in de webshop

Bekijk de luchtreiniger in de webshop
Esselte
-
"De Leitz TruSens Luchtreiniger elimineert 99,99% van het coronavirus"*

*Resultaten van onafhankelijke tests door derden met aërosolconcentratie van het menselijke coronavirus 229E in de lucht gedurende een periode van twee uur in een afgesloten kamer. HCoV-229e is een beproefd surrogaat voor SARS-Cov-2. Ga voor meer informatie naar www.leitz.com/trusenstest