Gepubliceerd op 09 april 2018 Leestijd 3 min.
Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 09 april 2018 Leestijd 3 min.

Slim aan de slag

Zo haal je augmented reality in de klas

Wil je een eerste stap zetten naar augmented reality (AR) in de klas? Je leerlingen kunnen je daarbij helpen. Kinderen hebben massaal kunnen oefenen met Pokemon Go en weten precies hoe AR werkt! Jeroen Rougoor van de Rolf groep vertelt je er meer over. Dit kun je mooi toepassen bij lessen over het menselijk lichaam.

Curiscope

Trek het t-shirt met de witte blokjes – in de vorm van een skelet – van Curiscope aan en download de bijbehorende app. Scan vervolgens met de app de blokjes op het shirt en… het lijkt wel alsof je een duik neemt in je eigen lichaam! Je ziet een levensecht, kloppend hart, longen die ademhalen en een maag en darmen die voedsel verwerken.

Zwemmen tussen de rode en witte bloedlichaampjes

Met een klik op de witte bolletjes daal je nog verder af in je lijf. Je ziet dan  witte en rode bloedlichaampjes van heel dichtbij. Schaf je voor een paar euro een Virtual Reality bril aan, dan ga je nog een stap verder: door je smartphone in deze bril te plaatsen, zwem je voor je gevoel tussen de witte en rode bloedlichaampjes door.

Meer weten?

Geef toe, deze manier van leren heeft veel meer impact dan het hoofdstuk ‘De bloedlichaampje’ in een methodeboek. Er komen steeds meer apps bij die jouw leerlingen helpen zich verder te ontwikkelen. Wil je meer weten over AR en leren? Of waar je dit leuke shirt kunt krijgen? Onze onderwijsadviseur Jeroen Rougoor praat jou en je collega’s graag een keer bij!

Uiteraard kun je al een kijkje nemen op de site van Curiscope