Gepubliceerd op 28 mei 2020 Leestijd min.
Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 28 mei 2020 Leestijd min.

Slim aan de slag

Winactie! Rekenen kun je overal! Dus ook buiten.

Wil jij kans maken op een van de 15 Alles telt Q activiteitenwaaier inclusief Alles telt Q bal?

Laat jouw beste ideeën over buiten rekenen in een reactie op dit bericht op Facebook of Instagram achter. De meest gelikete reacties ontvangen dit mooie Alles telt Q pakket! We maken binnenkort ook een nieuwe blog met rekentips voor buiten en misschien komt jouw idee hier ook in terug!

Voetballen, kingen, trefballen… Leerlingen vinden het heerlijk om tijdens de pauze even helemaal los te gaan op het plein.

Zeker met een bal. Dit positieve en blije gevoel ervaren zij ook tijdens het rekenen met Alles telt Q. Met deze activiteitenwaaier en bal heb je materialen in handen om ook buiten een gave rekenles te geven. De waaier beschrijft uitdagende rekenactiviteiten en is ingedeeld naar groep en naar benodigdheden. Buiten een bal kun je denken aan; stoepkrijt, een meetlint, houten stokken, een pen, papier en/of tape. Met deze materialen kun je tal van rekenlessen geven. De lessen bieden volop kansen om bijvoorbeeld op een speelse manier lengte en oppervlakte te ervaren of aan de slag te gaan met automatiseren en memoriseren. Bij iedere activiteit vind je een extra tip voor nog meer variatie. Ga lekker met je groep naar buiten om te rekenen!

Rekenmagazine

Zin om te lezen over de vernieuwingen in het rekenonderwijs? Bekijk het rekenmagazine met daarin een interview met expert Kees Hoogland over de ontwikkelingen binnen het rekenonderwijs. Vijf tips hoe je kleuters in groep 1 en 2 laat rekenen. Een artikel over de fixed en growth mindset en hoe je de growth mindset kunt stimuleren.