Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 20 maart 2020 Leestijd 3 min.

Slim aan de slag

Webinar serie: iPads bij kleuters

Op 5 maandagavonden geeft Eveline Kaleveld (van Kleuters digitaal) een webinar van 1 uur, van 20:00 – 21:00 uur. Bij een webinar zit jij thuis en kun je via het scherm de presentatie volgen. De presentaties zijn interactief dus je kunt ook vragen stellen tijdens het webinar.

De data voor deze serie webinars zijn:

  • 30 maart 2020
  • 20 april 2020
  • 11 mei 2020
  • 1 juni 2020
  • 15 juni 2020

In het webinar legt Eveline je verschillende dingen uit en kun je zelf actief meedoen! Voorafgaand aan een webinar kun je een opdracht verwachten, zodat je gelijk mee kunt doen. Na ieder webinar krijg je een opdracht om in de klas uit te voeren. Hiervoor ontvang je alle benodigde tools en handleidingen. Vervolgens lever je deze opdracht in. En aan het einde krijg je een certificaat van deelname.

Kun je een avond niet? Geen ramp! Je kunt het webinar namelijk terug kijken.

Voor de gehele serie betaal je € 90,-. Opgeven? Stuur dan even een mailtje naar: Eveline.Kaleveld@deRolfgroep.nl.

Maandag 30 maart laat Eveline je zien dat je de iPad heel goed mee naar buiten kunt nemen! En wat kun je er dan buiten mee gaan doen? Eveline laat het je zien. En je gaat het zelf ervaren. Ook gaan we aan de slag met hoe je nou een geschikte app vindt passend bij de doelen van je thema.

Maandag 20 april geeft je inzicht in hoe je een echte leerspeurtocht kunt maken! Eveline leert je hoe je dat eenvoudig kunt maken en kunt aanpassen aan het leerdoel dat je voor ogen hebt. Verder komen en apps voor woordenschat voorbij. Want welke apps zijn nou prettig om in te zetten rondom woordenschat?

Maandag 11 mei gaan we in de bouwhoek aan de slag met de iPad. Want hoe kun je de iPad in de bouwhoek inzetten? Welke middelen zijn er hiervoor beschikbaar? Ook duiken we in concrete materialen die je kunt combineren met de iPad rondom rekenontwikkeling.

Maandag 1 juni staat in het teken van foto en video! Want daar kun je super veel mee. Hoe kun je foto en video bijvoorbeeld inzetten ten behoeven van rekenen of woordenschat? In dit webinar laat Eveline het je zien! Verder ga je kennismaken met een aantal toffe apps rondom het thema zomer.

Maandag 15 juni staat in het teken van kunst! Want hoe kun je nou met de iPad kunst maken? Eveline neemt je mee in hoe je dit eenvoudig kunt doen met apps die al standaard op je iPad staan. Ook laat ze je nog een aantal concrete materialen zien die je heel goed in combinatie met de iPad kunt gebruiken.

Wat krijg je als je dit webinar volgt:

  • 5 x een maandagavond vol inspiratie
  • Handleidingen/opdrachtkaarten bij alle tools die we gebruikt hebben
  • Meerdere opdrachten die je direct kunt toepassen in de klas
  • Een hoop kennis om de iPad nog gerichter in te zetten bij jonge kinderen!

Wacht niet langer en geef je nu op voor deze serie webinars door een email te sturen naar Eveline.Kaleveld@deRolfgroep.nl!