Gepubliceerd op 06 april 2021 Leestijd 5 min.
Geschikt voor
Basisschool Voortgezet Onderwijs
NULL
Gepubliceerd op 06 april 2021 Leestijd 5 min.

Vraag het de expert

Waarom kiezen voor Google Workspace for Education Plus?

Veel scholen werken met Google Workspace for Eduation. Naast deze kosteloze variant is er ook een premium versie: Google Workspace for Education Plus. Waarom kiezen voor de premium versie?

Stephan ter Horst, Teamleider ICT engineers binnendienst bij de Rolf groep, is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen als het om ICT gaat. Stephan: “Google Workspace for Education plus is vooral voor stichtingen en grotere scholen een uitkomst. Met de Educaton Plus editie heb je meer aanvullende mogelijkheden. Bijvoorbeeld geavanceerde beheermogelijkheden, uitgebreidere analyse- en zoekfuncties en betere communicatiemogelijkheden. De uitgebreide editie bevat daarnaast alle verbeterde beveiligingsfuncties en tools waarmee je de digitale leeromgeving transformeert.

Welke extra tools biedt Education Plus?

Vergeleken met Education Fundamentals biedt Education Plus extra tools:

  • Extra functionaliteit Google Meet: o.a. Breakoutruimtes, ruisonderdrukking, deelnamerapport en de mogelijkheid om een sessie op te nemen en te delen
  • Als eerst gebruikmaken van nieuwe functionaliteiten
  • Extra rapportagefuncties
  • Cloud Search
  • Kies zelf de regio waar je data wordt opgeslagen
  • Uitgebreid mobiel apparaat beheer
  • Beveiligingscentrum en opsporingstools
  • Extra beveiliging in Gmail
  • Rechten behouden bij verplaatsing van mappen

Bekijk voor aanvullende informatie over de extra tools de website van Google Workspace for Education.

Wil jij meer weten over Google Workspace for Education (premium)?

Lees meer over Werken met Google of neem contact met ons op.

Stephan ter Horst

Teamleider ICT engineers binnendienst

De wereld om ons heen veranderd snel en zeker op het gebied van IT. Het is Stephan zijn drijfveer om bits en bytes te vertalen naar begrijpelijke taal. Hij laat je kennis maken met de mogelijkheden van IT om alle daagse processen makkelijker te maken. Met zijn specialisme en vergaande kennis in Microsoft 365 is geen proces of IT-omgeving te complex om geoptimaliseerd te worden. Naast het door vertalen van processen ligt zijn focus sterk op verbeteren van IT- beleid, ook wel IT-governance genoemd, en beveiliging van een Microsoft 365 omgeving zodat gebruikers zich hier geen zorgen over hoeven maken.