Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 16 mei 2018 Leestijd 3 min.

Leermiddel in 1 minuut

Veilig in het verkeer! ThiemeMeulenhoff daagt je uit met ‘Stop de smombies!’

Een zorgpunt van Veilig Verkeer Nederland is de toenemende verkeersonveiligheid door het gebruik van mobieltjes. Volwassenen en kinderen zijn soms zó gefocust op hun mobieltje bezig dat zij zich als ware zombies door het verkeer begeven. En daardoor in het verkeer een gevaar vormen voor zichzelf én voor anderen. Dit neemt zulke ernstige vormen aan dat er hiervoor nu internationaal zelfs een eigen woord bestaat: smombie, een smartphone zombie.

Challenge ‘Stop de smombies!’ Doe mee!

Graag gaan wij samen met jou en je klas de uitdaging aan om deze smombies te stoppen! Hoe? Allereerst door zelf geen smombie te zijn of worden. En dat begint bij een stuk bewustwording. Bewustwording over hoe je je veilig in het verkeer begeeft en gedraagt. Want dat is toch waar het bij verkeersveiligheid om draait?!

En laat dit nu precies centraal staan in het schoolverkeersexamen van komend schooljaar en dus óók in de nieuwe materialen van ThiemeMeulenhoff: houdingsaspecten in het verkeer en vooral de bewustwording hiervan. Veel en vaak oefenen zorgt ervoor dat deze bewustwording ook beklijft, vandaar de Oefenboekjes. Maar om het voor leerlingen nóg wat explicieter te maken, het ze zelf te laten ervaren, organiseert ThiemeMeulenhoff de Challenge ‘Stop de smombies!’.

Details over de actie vind je hier.

Waarom het oefenmateriaal van ThiemeMeulenhoff voor het schoolverkeersexamen zo populair is?

Al bijna 60 jaar zorgt het materiaal voor een uitstekende voorbereiding op dit examen, want:

  • Het sluit naadloos aan op het vernieuwde verkeersexamen van VVN en speelt in op de nieuwe wetgeving over gebruik van de telefoon op de fiets.
  • Het kent geen voorbereidingstijd voor de leerkracht; leerlingen hebben zelf inzicht in de resultaten en kunnen zelfstandig extra oefenen met het Opzoekboek.
  • De combinatie van Oefenboekjes en digibordsoftware biedt de mogelijkheid te trainen voor het landelijk digitaal examen.
  • Leerlingen vinden de materialen leuk door de herkenbare situaties en leuke strips!

Het materiaal bestaat uit een Oefenboek, Opzoekboek en Antwoordenboek inclusief digibordsoftware.

Details over de methode vind je hier.

 

Bestel nu en ontvang het gratis materiaal voor de Challenge ‘Stop de smombies!!’


Ter ondersteuning van de Challenge zitten er komend schooljaar bij ieder Antwoordenboek gratis 2 smombie-stickervellen en een grote poster verpakt. Zo maak je een smombie zichtbaar in je klas wat het gesprek hierover vergemakkelijkt en verlevendigt.