Gepubliceerd op 12 maart 2018 Leestijd 2 min.
Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 12 maart 2018 Leestijd 2 min.

Bevlogen initiatieven

Trots op opbloeiend First LEGO® League meidenteam!

De meiden van team Pretty Smart POWER Girls hebben de eerste prijs gewonnen bij de Benelux-finale van de FIRST LEGO® League (FLL).

Raymond Hendriks coacht het meidenteam en is megatrots!

Het meidenteam heeft als basis de LEGO® Education Innovation Studio (LEIS) in Noordhorn. Raymond, LEGO® Education trainer: ‘ twee keer in de week komen ze hier: op vrijdagmiddag en zondagmiddag werken ze aan hun robot.

De FIRST LEGO® League is een wereldwijde wedstrijd waarbij de jonge deelnemers opdrachten laten uitvoeren door hun zelfgebouwde en -programmeerde LEGO® robot. Ook moet er een oplossing voor een jaarlijks wisselend maatschappelijk probleem worden bedacht. En ten slotte moet het team laten zien dat ze goed kunnen samenwerken met elkaar én met andere teams.

Het meidenteam bleek op alle fronten de beste en sleepte de felbegeerde kampioensbeker in de wacht. En als winnaar mogen ze ook nog eens naar het internationale toernooi in Detroit. Ze kunnen nog wat financiële ondersteuning gebruiken om naar Detroit te komen, op hun website lees je er meer over.

 

De FIRST LEGO® League gaat over:

  • een robot zelf bouwen en programmeren
  • aan de slag met een maatschappelijk probleem
  • samenwerken met elkaar als team

Groeien en zelfvertrouwen krijgen dat is mijn hoogste doel

‘De meiden vinden elkaar echt leuk. Ze snappen heel goed wat het is om een team te zijn. Voor mij als coach is het zo mooi om te zien hoe ze zich persoonlijk ontwikkelen. Hoe ze groeien en zelfvertrouwen krijgen. Als educator is dat je hoogste doel. Als je ontdekt dat je dit kunt dan neemt je onzekerheid af en ontdek je dat je andere dingen ook kunt. Dat is mijn drijfveer om dit team te coachen.

Het LEGO® Education Innovation Studio (LEIS) wordt hier in de buurt ook wel de LEGO school genoemd. Het is ook een school geweest en we proberen hier te laten zien wat de kracht LEGO® in het onderwijs kan zijn. Ik heet andere kinderen van harte welkom die ook een team willen vormen!’

Meer weten over het LEGO® Education Innovation Studio Westerkwartier?