Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 20 april 2020 Leestijd 1 min.

Vraag het de expert

Thuis knutselen voor Moederdag

Zondag 10 mei is het Moederdag. Dé dag waar kinderen naartoe leven: ’s ochtends vroeg lekker bij mama op bed ploffen met een zelfgemaakt ontbijt en een mooi knutselwerkje. Feest! Normaal gesproken help jij de kinderen met het maken van een origineel Moederdagcadeau. Nu alles anders is, vraag je je af: ‘Hoe zorg ik ervoor dat de kinderen thuis iets maken voor Moederdag?’

Jan van Burg van de Rolf groep heeft een leuke mini activiteit uitgezocht waarmee kinderen van alle leeftijden zelf aan de slag kunnen voor Moederdag: het boetseren van een grappige sleutelhanger of koelkastmagneet van Silk Clay.

Jan: “Kinderen vinden het heerlijk om hun moeder te verwennen met een zelfgemaakt cadeau. En moeders smelten bij het zien van die schattige werkstukjes. Met deze knutselactiviteit kun je als leerkracht of begeleider in de kinderopvang op afstand bijdragen aan dit plezier. Grotere kinderen gaan er zelfstandig mee aan de slag. De kleintjes kunnen hulp vragen aan papa of een oudere broer of zus. Ik denk dat ieder kind blij is met deze mogelijkheid.”

  • Jouw klas of groep maakt thuis een leuk, persoonlijk Moederdagcadeau.
  • Je ontvangt voor ieder kind een compleet pakket: met alle materialen, leuke voorbeelden en een duidelijk stappenplan.
  • Het pakketje past door de brievenbus.

Word het een smiley, een zonnetje of een andere leuke vorm? Met de mini activiteit Silk Clay bied je kinderen een kant-en-klare oplossing voor het maken van een persoonlijk Moederdagcadeau. Het pakketje bevat alles wat ze nodig hebben om een sleutelhanger of koelkastmagneet te boetseren: 8 kleuren zachte Silk Clay die na 24 uur is uitgehard, 3 paar plakoogjes, 2 magneetjes en een sleutelring.

Je kunt de mini activiteit Silk Clay in setjes van 6 stuks bestellen in onze webshop.