Gepubliceerd op 12 juni 2020 Leestijd 3 min.
Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 12 juni 2020 Leestijd 3 min.

Slim aan de slag

Technologie in het onderwijs!

Technologie in het onderwijs? Natuurlijk! Met technologieën zoals Augmented Reality en Virtual Reality kun je jouw onderwijs aan kinderen verrijken met nieuwe ervaringen en mogelijkheden!

Augmented Reality

Met een mobiel device (tablet, smartphone, iPad) kun je eenvoudig de virtuele wereld de school binnenhalen. Kinderen ervaren levensechte 3D modellen in hun eigen omgeving. Een extra laag wordt toegevoegd aan de wereld van het kind. In de groep plaats je bijvoorbeeld een olifant die je van alle kanten kunt bekijken.

Virtual Reality

Met een VR-bril bevind je je in de virtuele wereld. Hierdoor ligt de wereld voor je voeten om te ervaren en leren, terwijl je gewoon in de klas op school bent. Je bent ineens echt aanwezig in het oerwoud, je kijkt om je heen en ziet een olifant en andere dieren in hun leefomgeving.

E-learning over AR & VR

In deze e-learning leer je over de kenmerken, voor- en nadelen van de beide technologieën. Daarnaast leer je meer over de toegevoegde waarde binnen jouw onderwijs. Klik hier voor  meer informatie.

Les Go – AR schoollicentie

Met de AR lessen van de Rolf groep haal je de echte wereld de school in. Augmented Reality is een onderdeel van een complete les, die bestaat uit 3 onderdelen: kennis (een interactieve PowerPoint presentatie), ervaren met Augmented Reality (een QR-code met duidelijke uitleg staat in de handleiding) en verwerkingsopdrachten (een heldere beschrijving van de opdracht en bijpassende bijlagen staan in de handleiding). Kinderen leren actief over het onderwerp van de les. Klik hier voor meer informatie over de AR schoollicentie.

ClassVR

Met een VR-bril (Virtual Reality bril) reis je samen met je leerlingen de hele wereld over en bied je hen unieke leerervaringen die ze niet snel vergeten. Ingewikkeld? Totaal niet. Samen met ClassVR geeft de Rolf groep je toegang tot een heel simpel Nederlandstalig platform. Je kiest hier de content die je wilt gebruiken en stuurt die met een druk op de knop naar de VR-brillen van je leerlingen. Hoe makkelijk dit werkt, laten we je zien als we de brillen afleveren.

Klik hier voor meer informatie.

Training nieuwe technologieën

Wil je een training over nieuwe technologieën of wil je weten hoe je dit kunt implementeren in jouw school? Neem contact op met onderwijsadviseur Martijn Hermsen via academies@derolfgroep.nl