Gepubliceerd op 09 januari 2020 Leestijd 3 min.
Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang Voortgezet Onderwijs
NULL
Gepubliceerd op 09 januari 2020 Leestijd 3 min.

De parel van... Sander

SPIKE, het nieuwe gezicht van STEAM onderwijs!

Met LEGO® Education SPIKE™ Prime leren kinderen van 10 tot 14 jaar – ongeacht hun onderwijsniveau - complexe problemen op te lossen. In feite is het een set effectieve STEAM-lesmodules waarmee je op een makkelijke en leuke manier nieuwe dingen leert.

Wat kan je ermee?

LEGO® Education SPIKE™ Prime is dé tool waarmee kinderen leren programmeren en ontwerpen. Doel is het maken van een robot die precies doet wat je bedacht hebt. Je gebruikt hiervoor bekende én nieuwe, geavanceerde Legostenen en -onderdelen, gebruiksvriendelijke hardware en intuïtieve, op Scratch gebaseerde, programmeertaal. In de LEGO® Education SPIKE™ app vind je allerlei aan-de-slagmaterialen en vier lesmodules van 45 minuten over STEAM. De uitgebreide, online lesplannen bieden leerkrachten alles wat ze nodig hebben om uitstekende STEAM-lessen te geven.

Waarom vindt Sander dit een parel?

We willen dat leerlingen later in staat zijn om met digitale technologie op een creatieve manier problemen op te lossen. Daarom nemen ICT-basisvaardigheden en computational thinking tegenwoordig zo’n belangrijke plaats in binnen het onderwijs. Met  LEGO® Education SPIKE™ Prime doen leerlingen allerlei 21e-eeuwse vaardigheden op terwijl ze gewoon aan het spelen zijn. En ja, ik ben een grote fan van spelenderwijs leren.

 

 

Waar kun je deze parel vinden?

Je vindt LEGO® Education SPIKE™ Prime vanaf vandaag in onze webshop.

Bekijk onze afspeellijst op YouTube om meer te ontdekken over spike!