Gepubliceerd op 13 januari 2020 Leestijd 4 min.
Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang Voortgezet Onderwijs
NULL
Gepubliceerd op 13 januari 2020 Leestijd 4 min.

Vraag het de expert

Spelen met LEGO® is leren voor later

Hoe ziet het werk van de huidige basisschoolleerlingen er in de toekomst uit? Niemand die het weet. Wel staat vast dat het overgrote deel van de banen afhankelijk zal zijn van techniek of programmeren. Raymond Hendriks van Yellow Ducks helpt leerkrachten om kinderen daar nu op voor te bereiden. Met de populaire bouwsteentjes van LEGO®.

Raymond is LEGO® Education productexpert, LEGO® Education Academy Certified Teacher Trainer en gastdocent. “Een leuke en afwisselende baan”, vertelt hij enthousiast. “Ik geef adviezen aan scholen over de aanschaf en gebruik van materialen en sta ook regelmatig voor de klas. En vanuit de Academy train ik leerkrachten in hun professionele ontwikkeling, zodat zij vol zelfvertrouwen het maximale uit hun LEGO® Education materialen kunnen halen.”

Spelen, fouten maken en succes hebben

De producten en lessen die LEGO® Education ontwerpt, sluiten aan bij de toekomstvisie dat techniek en programmeren steeds belangrijker worden. Raymond: “Vanuit Yellow Ducks ontwikkelen we de vaardigheden die nodig zijn om straks zelfstandig, flexibel en zelfverzekerd aan het werk te kunnen. LEGO® stimuleert kinderen om met mechanische- en programmeertechnieken zelf creatieve oplossingen te vinden voor technologische vraagstukken.  En, zoals we van LEGO® gewend zijn, hoort spelen, fouten maken en succes hebben daar helemaal bij. ‘Hard fun’ noemen ze dat bij LEGO®.”

LEGO® is veelzijdig en oneindig vaak te gebruiken

“De slogan ‘Met LEGO® kun je alles maken’ klopt helemaal. Ik vergelijk het graag met kleurpotloden. Een geweldig basismateriaal dat je kunt inzetten voor zowel speelse als serieuze toepassingen. Als kinderen eenmaal gewend zijn om er meer mee te doen dan spelen alleen, zijn ze razend enthousiast. Ze vinden het leuk om iets te bouwen, tastbaar te maken en net zo lang te proberen tot het aan hun wensen voldoet. Voor de school is het natuurlijk fijn dat je dit materiaal oneindig vaak kunt hergebruiken. Van welk ander materiaal kun je dat zeggen?”

Ben je geïnteresseerd? Kijk hier voor meer informatie. Wil je een van onderstaande trainingen volgen, neem dan contact op met de Klantenservice.

  • Onderbouw: DUPLO-trainingen, zoals STEAM Park, Coding Express of Build Me Emotions.
  • Middenbouw: trainingen in WeDo 2.0, een krachtige oplossing voor zaakvak-ondersteuning, wetenschap en techniek waarbij Computational Thinking centraal staat.
  • Bovenbouw: trainingen in het gloednieuwe SPIKE Prime, dat maakonderwijs in combinatie met programmeren makkelijker, leuker en bereikbaarder maakt dan ooit.
Raymond Hendriks Gecertificeerd LEGO Education Teacher Trainer bij Yellow Ducks

Raymond Hendriks

LEGO® Education Academy Certified Trainer

Raymond Hendriks is LEGO® Education productexpert, LEGO® Education Academy Certified Trainer en gastdocent.

Je vindt alles van LEGO® Education in onze webshop.