Gepubliceerd op 03 februari 2021 Leestijd 5 minuten min.
Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 03 februari 2021 Leestijd 5 minuten min.

Slim aan de slag

Sneeuwpoppen, Pinguïns en de Polen met Augmented Reality

Kinderen zijn dol op sneeuw. Zal er dit jaar sneeuw vallen? Met deze lessen heb je met zekerheid sneeuw in jouw groep, zonder dat het smelt! Met Augmented Reality leren kinderen op een speelse manier over Sneeuw en IJs. De nieuwste lessen met Augmented Reality: Sneeuwpoppen (3 t/m 7 jaar), Pinguïns (7 t/m 10 jaar) en de Noord- en Zuidpool (9 t/m 13 jaar). Door het gebruik van AR plaats je een levensecht 3D model in jouw omgeving. De kinderen lopen er omheen en bekijken het van alle kanten terwijl de hotspots informatie geven.

We hebben drie complete lessen voor je klaarstaan over Sneeuw en IJs. De lessen bestaan uit drie onderdelen (kennen, ervaren en verwerken).

  • De lessen sluiten aan bij kerndoelen van het SLO.
  • Je ontvangt een handleiding met een duidelijke uitleg, zodat je eenvoudig een AR les kunt verzorgen.
  • De kinderen doen kennis op over het onderwerp met een interactieve presentatie.
  • De kinderen beleven het onderwerp in 3D via AR.
  • De kinderen verwerken de informatie door creatieve en speelse verwerkingsopdrachten.

Sneeuwpoppen (3 t/m 7 jaar)

De kinderen maken kennis met Laila. Zij is dol op de winter en kijkt uit naar sneeuw en ijs. Op de thermometer leest zij de temperatuur. Als de temperatuur onder nul komt is het heel koud. Dan vriest het buiten, komt de sneeuw en kan Laila eindelijk een sneeuwpop gaan maken. Met Augmented Reality gaan kinderen in gesprek met 3 sneeuwpoppen over sneeuw, smelten, temperatuur en sneeuwballen.

Bestel hier de les over Sneeuwpoppen

Pinguïns (6 t/m 10 jaar)

Pinguïns leven op de Zuidpool. Ze leggen 1 of 2 eieren en papa-pinguïn past op de eieren, terwijl mama-pinguïn het eten zoekt. Na een paar maanden komen de baby-pinguïns uit het ei. De les gaat over Karel de Keizerspinguïn die heel goed op zijn belangrijke ei past. Kinderen leren over pinguïns, hun lichaamsdelen, woonomgeving en voortplanting. Met augmented reality plaatsen de kinderen een pinguïnkolonie in de groep en leren over de lichaamsdelen van de pinuins.

Bestel hier de les over Pinguïns

Noord- en Zuidpool (9 t/m 13 jaar)

Helemaal in het noorden van de aardbol ligt de Noordpool. En helemaal in het Zuiden van de aardbol ligt de Zuidpool. De kinderen maken kennis met 2 wetenschappers die vertellen over de dieren op beide polen, klimaatverandering en de verschillen tussen dag en nacht. Met augmented reality plaatsen kinderen de aarde en leren over het licht van de zon op beide polen.

Bestel hier de les over de Noord- en Zuidpool

Meer weten over onze AR lessen? Bekijk deze video.