Gepubliceerd op 27 augustus 2020 Leestijd 4 min.
Geschikt voor
Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 27 augustus 2020 Leestijd 4 min.

Slim aan de slag

Slimmer worden met de SLIM-regeling

Je hebt een leuke baan in de kinderopvang. Het liefst zou je je verder ontwikkelen, maar je durft je werkgever er niet om te vragen. Leren kost immers geld! De overheid heeft dit goed begrepen en daarom € 24.999,- per kinderopvanglocatie gereserveerd voor ‘een leven lang leren’: de Subsidieregeling Leren en Ontwikkelingen in het MKB, kortweg de SLIM-regeling. Je werkgever kan hier tot 30 september een beroep op doen en met dit geld voor jou en je collega’s een eigen, online leerportaal openen.

De arbeidsmarkt is krap, dus is het moeilijk om de juiste mensen te vinden voor een baan in de kinderopvang. Tenzij je een onweerstaanbaar aanbod hebt: werken en leren tegelijk. Dit komt niet alleen je organisatie ten goede, maar vooral ook de kinderen. In een eigen, online leerportaal staat alles klaar om medewerkers verder te helpen in hun ontwikkeling.

Leerportaal & E-learning programma

Een speciaal voor jouw kinderopvang ingericht leerportaal is dé plek voor online leren en informatie over fysieke trainingen en congressen. Je vindt hier allerlei tools waarmee je aan je persoonlijke ontwikkeling werkt. Wij helpen je met de organisatie van alle scholingen en zijn jouw ‘meedenkende sidekick of leermaatje’.

Gebruik de SLIM-regeling

Je werkgever kan met de SLIM-regeling de Rolf groep inschakelen voor het opzetten van jullie leerplatform. Samen richten wij dan het portaal in naar de wensen van jullie organisatie. Met e-learnings en thema’s die bestuur, ouders en medewerkers belangrijk vinden. Ook kunnen we je helpen met het opstellen van een scholingsplan voor jouw kinderopvang én met talentenscans die je helpen met jouw persoonlijke leerroute. Onze ervaring vind je terug in ons aanbod voor professionalisering en het jonge kind en in Mijn Academie voor de kinderopvang.

Vraag de SLIM-regeling voor 30 september aan!

Met de SLIM-regeling – die je voor 30 september moet aanvragen – wil het kabinet midden- en kleinbedrijven stimuleren om een leven lang te leren. Het kabinet trekt hier elk jaar zo’n €48 miljoen voor uit.  Ondernemers binnen elke sector kunnen de subsidieaanvraag indienen. Het maximale subsidiebedrag voor MKB’ers is €24.999. Voor samenwerkingsverbanden van meerdere organisaties (zoals brancheorganisaties en O&O-fondsen) kan de subsidie oplopen tot wel €500.000. Wij denken graag mee over de prachtige leeroplossingen die je daarmee kunt inrichten. Interesse? Neem snel contact met ons op!. Hoe eerder we je kunnen helpen, hoe meer je kans je maakt op de subsidie.

Op zoek naar scholingsmogelijkheden voor jouw kinderopvangorganisatie? Vraag de Scholingsbrochure Kinderopvang aan en bekijk wat er mogelijk is om jouw team verder te professionaliseren.

SLIM – regeling