Gepubliceerd op 05 oktober 2018 Leestijd 2 min.
Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 05 oktober 2018 Leestijd 2 min.

Parelpraatjes

Sam en Lisa testen het spel Let's Go Code

Wij houden van leren! En wij leren veel van kinderen. Zo lieten we Sam en Lisa het spel Let's Go Code testen. Kijk je mee?

Deze mooie set laat kinderen vanaf 5 jaar kennis maken met vroege codeer- en programmeerideeën zonder elektronica. De matten hebben een afmeting van ongeveer 25 × 25 cm.

“Wauw ik vind dit echt geweldig materiaal om programmeren mee vorm te geven! Je bent echt bezig met je hele lijf en kunt alles ervaren. Ik merk ook dat kinderen het super gaaf vinden om met de mat te werken. Vooral als ze elkaar opdrachten mogen geven hoe ze als robot moeten lopen, dat vinden ze echt geweldig.”

“De mat is op veel verschillende manieren te maken. Dat maakt dat het materiaal niet zo snel verveeld. Als kinderen op een gegeven moment door hebben hoe het werkt met de mat en het neerleggen van de robot’s en pijlen kunnen ze dit ook prima zelfstandig in een hoek doen. Kinderen vinden het echt geweldig!”

“Het materiaal vind ik echt enorm veelzijdig. Ik heb nu in de klas 3 verschillende vormen van programmeren met de mat uitgeprobeerd maar er zijn nog veel meer varianten te bedenken! De kinderen bedachten zelf al dat ze ook kapla konden toevoegen. Want met kapla kun je een muurtje bouwen en daar kun je dan ook niet doorheen.”

“Kortom ik vind dit materiaal echt een verrijking om in de klas te gebruiken!”

Bron: www.kleutersdigitaal.nl

Waar kun je deze parel vinden? In onze webshop!