Gepubliceerd op 31 augustus 2020 Leestijd 3 min.
Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 31 augustus 2020 Leestijd 3 min.

Lotjes Wereld

Rolf educatief ontwikkelingsmateriaal; Is dit echt superleuk om te doen?

Rolf ontwikkelingsmateriaal helpt om specifieke vaardigheden bij kinderen te ontwikkelen, door middel van spelend leren met educatieve waarde in elke spel. Kennis, ervaringen en wensen van leerkrachten, onderwijskundige experts en theorie vormen de basis van de ontwikkelingsmaterialen en vormen ook zes uitgangspunten. Aan deze uitgangspunten voldoet elk product.

Deze zes uitgangspunten van Rolf educatief ontwikkelingsmateriaal zijn: 

  • Leer ik hier écht van?
  • Is dit écht leuk om te doen?
  • Kun je hier écht makkelijk mee aan de slag?
  • Is dit écht origineel?
  • Is hier écht sprake van goede samenhang; alles moet elkaar versterken
  • Kan dit écht lang mee en is het van bewezen topkwaliteit?

In deze en komende nieuwsbrieven van Lotje staat elke keer één van deze uitgangspunten centraal en wordt over dat betreffende punt meer uitleg gegeven. 

Dit keer het uitgangspunt ‘Is dit echt superleuk om te doen?’ 

Een belangrijk uitgangspunt is dat kinderen ook plezier ervaren bij het gebruik van Rolf ontwikkelingsmaterialen. Rolf ontwikkelt materialen voor en met plezier! Wij willen inspireren om te spelen en zo de vaardigheden te leren die kinderen in een bepaalde leeftijd moeten ontwikkelen.  

Spelen is voor (jonge) kinderen ook de beste manier om bepaalde functies te ontwikkelen, als emotionele, sociale en intellectuele ontwikkeling. Vanuit de theorie heeft ‘spelen’ meerdere kenmerken, waaronder dat het kind plezier moet beleven tijdens het spelen. En dat is nu juist ook een onderdeel dat centraal staat bij de ontwikkeling van Rolf materialen.  

‘Hart voor leren’ is waar de Rolf groep voor staat. Kinderen moeten vaardigheden ontwikkelen en leren. Daarnaast is spelen én plezier maken het allerliefste dat kinderen doen. Het plezier maken, spelen en leren combineren we in de Rolf ontwikkelingsmaterialen.