Gepubliceerd op 26 oktober 2020 Leestijd 3 min.
Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 26 oktober 2020 Leestijd 3 min.

Lotjes Wereld

Rolf educatief ontwikkelingsmateriaal; Is dit écht origineel?

Rolf ontwikkelingsmateriaal helpt om specifieke vaardigheden bij kinderen te ontwikkelen, door middel van spelend leren met educatieve waarde in elke spel. Kennis, ervaringen en wensen van leerkrachten, onderwijskundige experts en theorie vormen de basis van de ontwikkelingsmaterialen en vormen ook zes uitgangspunten. Aan deze uitgangspunten voldoet elk product.

Deze zes uitgangspunten zijn: 

  • Leer ik hier écht van?
  • Is dit écht leuk om te doen?
  • Kun je hier écht makkelijk mee aan de slag?
  • Is dit écht origineel?
  • Is hier écht sprake van goede samenhang; alles moet elkaar versterken
  • Kan dit écht lang mee en is het van bewezen topkwaliteit?

In deze en komende nieuwsbrieven van Lotje staat elke keer één van deze uitgangspunten centraal en wordt over dat betreffende punt meer uitleg gegeven. 

Dit keer het uitgangspunt Is dit écht origineel?’ 

Naast het leerdoel van een spel, de kinderen plezier hebben tijdens het spelen, het makkelijk in gebruik moet zijn, is originaliteit ook erg belangrijk bij de ontwikkeling van Rolf ontwikkelingsmaterialen.  

Deze originaliteit heeft te maken met de originaliteit van de ontwikkelingsmaterialen zelf, maar ook bijvoorbeeld met de herkenbaarheid van het merk Rolf. Wanneer je een verpakking ziet moet het meteen duidelijk zijn dat dit van het merk Rolf isOm dit te waarborgen is er een bepaalde typografie en stijl gekozen die altijd wordt toegepast bij Rolf producten. Daarnaast staat ook altijd het beeldmerk van het merk Rolf op de verpakking: ‘Lotje’. Ook heeft elk spel een eigen ontwikkelingsdoel, welke een eigen kleurenpalet heeft. Zo wordt bij Rolf ontwikkelingsmaterialen gezorgd voor herkenbaarheid en wordt onderscheid gemaakt met materialen van andere merken. 

Wanneer je ontwikkelingsmateriaal pakt moet meteen duidelijk zijn dat dit van ‘Rolf is.  

Om de juiste ontwikkelingsmaterialen te ontwikkelen hangt alles met elkaar samen; het leren, het plezier maken tijdens het spelen, het gebruiksgemak en de herkenbaarheid van de Rolf materialen.