Gepubliceerd op 03 september 2019 Leestijd 5 min.
Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 03 september 2019 Leestijd 5 min.

Quick Win

Reis mee... op een boot!

Het Kinderboekenweekthema van dit jaar is ‘Reis mee’, en gaat over voertuigen. Met loopauto’s of stuurkarren maken de kinderen al snel verre reizen op de speelplaats. Deze grote speelboot, die plaats biedt aan zeker 6 kinderen, voegt hier een avontuurlijke fantasiereis aan toe: over het water!

 

De boot sluit aan bij de onweerstaanbare drang van kinderen om te spelen en verhalen te verzinnen. Plaats de boot tijdens de Kinderboekenweek in de speelruimte en nodig de kinderen uit om mee op reis te gaan. Door steeds nieuwe spelattributen toe te voegen naarmate de themaweken vorderen, verrijk je het spel. De boeken – kerntitels – van de Kinderboekenweek geven steeds weer nieuwe inspiratie.

Van ark van Noach tot woonboot
Na het lezen van ‘Alle dieren drijven’ is de spelhoek in een handomdraai omgebouwd tot de ark van Noach, met tientallen knuffelparen die meevaren. En wat dacht je van het vervoer van goederen en het naspelen van een haven? Of het wonen op een boot? In ‘Varen! Een zoek- en ontdekboek’ vinden de kinderen weer nieuwe ideeën voor het spel in de boot.

Ook na de Kinderboekenweek heb je veel plezier van de speelboot. Als stoomboot van Sinterklaas of omgebouwd tot kerststal is het een mooie eye catcher in de school. De boot van 2,20 x 1,35 m (l x h) is ontworpen door ‘Van hut naar her’ en gemaakt van sterk karton met houtstructuur. Je kunt er een opbergzak en een boerderij set – met een os, ezel, kippen en 3 boerderijhekjes – bij bestellen.

Bestel de boot nu in onze webshop.