Gepubliceerd op 4 januari 2021
Leestijd 5 min.

Januari is dé tijd om je in te lezen in de activiteiten van Les Go Wetenschap & Techniek. Plan de activiteiten in voor de komende maanden, zodra de kinderen weer naar de locatie komen kun je direct aan de slag!

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en stellen veel vragen. Wat plakt er niet aan de magneet? Wanneer wordt het vandaag donker? Waarom kan ik geluid niet zien?

Vragen die aansluiten bij Wetenschap en Techniek. De Rolf groep en Wismon hebben pakketten ontwikkeld met 54 doelgerichte en praktische lessen over diverse onderwerpen. Denk aan magnetisme, licht en donker, natuurkracht en geluid. Met deze activiteiten organiseer jij eenvoudig jouw aanbod techniek voor de kinderen van jouw groep. Elke factsheet voorziet jou van de nodige achtergrondinformatie, met de handleiding kun je direct aan de slag en de bijlagen print je uit. Direct en eenvoudig toffe activiteiten geven waarover kinderen graag meedenken en hun nieuwsgierigheid op loslaten.

Pedagogisch medewerkers van ons testpanel testten de activiteiten en reageerden positief: ‘Eenvoudig te gebruiken’, ‘Fijn dat er achtergronden bij staan’, ‘Kinderen wilden niet meer stoppen, terwijl de tijd voorbij was’.

Er zijn zes verschillende onderwerpen, iedere les bestaat uit:

  • Factsheet -> met achtergrondinformatie over het onderwerp voor pedagogisch medewerkers, zodat je zelf goed op de hoogte bent.
  • Les 1 -> bestaande uit 3 complete doelgerichte activiteiten
  • Les 2 -> bestaande uit 3 complete doelgerichte activiteiten
  • Les 3 -> bestaande uit 3 complete doelgerichte activiteiten
  • Aansluitende bijlagen/werkbladen

Er is een pakket voor: 2-7 jaar (KDV) én 5-10 jaar (BSO). Meld je aan en ontvang direct dit pakket in je mail:

Klik hier voor Les Go – W&T – Pakket BSO

Klik hier voor Les Go – W&T – Pakket Jonge Kind