Gepubliceerd op 5 februari 2018
Leestijd 2 min.

‘Codeer met pixels’ van Rolf is echt vernieuwend. Je kunt hiermee in de groepen 1-2 op een speelse manier al de beginselen van ICT en programmeren aanleren.’

Coderen met pixels

Wat is het?

‘Codeer met pixels’ laat kleuters kennismaken met de beginselen van het programmeren en de binaire code. Na een korte instructie kan het kind zelfstandig aan de slag.

Wat kun je ermee?

De bedoeling  van het spel is dat het kind een code omzet in een leuke pixel-art figuur. Elk vakje bevat een stukje informatie, zoals kleur of aantal. Met deze informatie leg je vierkante figuurtjes (pixels) op een speciale kaart, en kijk: daar heb je je pixel art figuur. Je kunt het spelen met 1 tot 6 kinderen vanaf 5 jaar. Er zijn twee moeilijkheidsniveaus.

Inhoud: 6 legkaarten voor de pixels (3 met 36 vakjes en 3 met 25 vakjes), 180 gekleurde pixels, 12 pixels met ogen, 12 opdrachtkaarten, 2 controlekaarten en een handleiding.

Waarom vindt Mark dit een parel?

“Codeer met pixels’ is echt vernieuwend. Je kunt hiermee in de groepen 1-2 op een speelse manier al de beginselen van ICT en programmeren aanleren. STEAM krijgt met dit spel een mooie plek in de kleuterklas. Kleuters komen vaak al ‘swipend’ de klas binnen als ze voor het eerst komen wennen. Wij vinden het belangrijk dat er naast het werken met tablets en digiborden ook aandacht blijft voor het handelend werken met echte materialen. Per slot van rekening leert een kleuter door eerst handelend bezig te zijn. ‘Codeer met pixels’ voorziet hierin en is de eerste in zijn soort. Echt een aanrader!”

Waar kun je deze parel vinden?

Je vindt ‘Codeer met pixels’ in onze webshop.

Rolf Originals - Coderen met Pixels
codeeer met pixels