Gepubliceerd op 03 oktober 2018 Leestijd 1 min.
Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 03 oktober 2018 Leestijd 1 min.

Parelpraatjes

Rosalie en Benthe testen het spel 'Codeer met pixels'

Elke dag houden wij ons bezig met de vraag: hoe maken we leren leuker en beter? Dat doen we natuurlijk niet alleen... maak kennis met ons testteam! Deze experts geven hun eerlijke mening over de pareltjes in ons assortiment. Ditmaal gaan Rosalie en Benthe aan de slag. Wat vinden zij van dit product? Kijk mee!

‘Codeer met pixels’ van Rolf is echt vernieuwend. Je kunt hiermee in de groepen 1-2 op een speelse manier al de beginselen van ICT en programmeren aanleren.’

De bedoeling  van het spel is dat het kind een code omzet in een leuke pixel-art figuur. Elk vakje bevat een stukje informatie, zoals kleur of aantal. Met deze informatie leg je vierkante figuurtjes (pixels) op een speciale kaart, en kijk: daar heb je je pixel art figuur. Je kunt het spelen met 1 tot 6 kinderen vanaf 5 jaar. Er zijn twee moeilijkheidsniveaus.

Inhoud: 6 legkaarten voor de pixels (3 met 36 vakjes en 3 met 25 vakjes), 180 gekleurde pixels, 12 pixels met ogen, 12 opdrachtkaarten, 2 controlekaarten en een handleiding.

Meer weten of bestellen?