Direct contact?
Jeroen Rougoor
Neem contact op Jeroen Rougoor Export Manager Caribbean
Neem contact op
Gepubliceerd op 1 juli 2022

Het hele jaar door organiseert de Rolf groep allerlei open trainingen op en voor de Caribbean. Dit zijn online of fysieke trainingen die uit 1 of meer dagdelen bestaan. Benieuwd welke trainingen je kunt volgen? Bekijk het hieronder.

Geplande trainingen

Bekijk hieronder de trainingen en schrijf je via jouw KlasMastr account in. Beschik je nog niet over een KlasMastr account of heb je vragen over de trainingen? Neem dan contact op met Jeroen Rougoor via jeroen.rougoor@derolfgroep.nl.

Educatief handelen in een Spelsituatie

Jonge kinderen leren door spel. We noemen dat vaak ook Spelend leren. Spelend leren is gebaseerd op drie hoofdpijlers, Het kind zelf, de speelleeromgeving en de professional. We weten uit onderzoek dat de interactievaardigheden van de leerkracht heel belangrijk zijn maar dat er meer aandacht voor mogen zijn.

Teach like a champion

Met behulp van Teach-technieken ontpopt een leraar zich van gewoon naar goed naar geweldig ten behoeve van hogere leer- en gedragsprestaties van leerlingen!

  • Geen ingewikkelde theoretische modellen, maar ‘best practices’​
  • De technieken zijn bruikbaar in alle voorkomende lessituaties en lesfases, ongeacht het vakgebied​
  • Leraren leren op een gestructureerde wijze met en van elkaar​
  • ​Teach-technieken zijn richtinggevend, maar geven voldoende ruimte voor (persoonlijke) accenten

In deze online bijeenkomst leer je over de achtergrond en aanpak van Teach Like a Champion. Champion. ​We gaan aan de slag met technieken die je kunt inzetten systemen en routines, hoge verwachtingen en het werken aan karakter en vertrouwen.

Effectief begrijpend leesonderwijs

Tijdens deze online sessie gaan we kijken naar Effectief begrijpend leesonderwijs en hoe je dit, vanuit bewezen onderzoeken, vorm kan geven op jouw school/in jouw lessen.

Hierbij zoomen we met name in op de aanpak van Close Reading.

iPad in de klas

Wat kunnen iPads voor jouw onderwijs betekenen. Want wist jij dat de iPad teksten voor je kan uitspreken? En dat bijvoorbeeld voor woordenschat eenvoudig interactieve woordenschat opdrachten kunt maken?

In deze workshop ga je actief met de iPad aan de slag. Aan het einde van de workshop heb je minimaal 1 concrete activiteit die je samen met je leerlingen kunt gaan doen.

iPad in de onderbouw

Wat kun je met de iPad in de groepen 1 en 2? In deze workshop ga ik praktisch met je aan de slag! Zo gaan we aan de slag met het maken van een luisterkleurplaat voor woordenschat. Die je ook meteen in de klas kunt gebruiken. En je gaat aan de slag met fotografie op de iPad. Een actieve workshop waarna je het geleerde meteen in de klas kunt toepassen.

Digitaal Presenteren

Wil jij je leerlingen uitdagen met digitale presentatietools? Dan is deze training echt iets voor jou. Naast het maken van een traditionele PowerPoint of papieren poster (waar overigens ook niets mis mee is), zijn er op digitaal gebied ook veel mooie tools waarmee je je presentatie kunt verrijken.

Tijdens de training bekijken we wat er vanuit de theorie wordt geadviseerd wanneer je een presentatie geeft en daarnaast gaan we zelf aan de slag met tools als Canva en Thinglink.

Tijd en datum: maandag 6 maart 14.00 – 16.00 uur bij de St. Annaschool (fysiek) op Aruba

Opmerkingen: neem een eigen device (laptop/tablet/iPad) mee.

Inschrijven

Log in op jouw KlasMastr account en schrijf je in voor de training.

Jeroen Rougoor

Jeroen RougoorExport Manager Caribbean

Als Export Manager Caribbean is Jeroen nauw betrokken bij de onderwijsinhoudelijke ontwikkeling op de scholen in de Caribbean. Doordat hij zeer regelmatig op de Caribische eilanden aanwezig is, weet hij wat er speelt en welke vragen er zijn over het onderwijs en de ontwikkeling hiervan. Hij brengt graag een bezoek aan jouw school om in gesprek te gaan over onderwijsontwikkelingen en te kijken hoe we hier samen met ons hart voor leren stappen in kunnen nemen. Jeroen denkt mee vanuit zowel het leraren- directeur- en bestuur perspectief.

Meld je aan voor de educatienieuwsbrief van de Caribbean

Aanmelden