Geschikt voor
Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 23 mei 2019 Leestijd 4 min.

Quick Win

Ontwikkel jezelf als professioneel pedagogisch coach

Als pedagogisch coach help je collega’s om het beste uit zichzelf te halen. Maar wat is de beste tactiek om dit te doen? Tijdens de training professioneel pedagogisch coach ervaar je zelf het proces van evalueren en groeien, waardoor je jouw medewerkers beter begrijpt en begeleidt.

Ontdek jouw groeipotentie

In de training houd je jezelf een spiegel voor. Je doorloopt het ontwikkelingsproces onder begeleiding van een ervaren coach. Zo herken je de kwaliteiten van medewerkers en helpt hen deze uit te bouwen. Door de praktijkoefeningen kun jij de volgende werkdag al met je nieuwe vaardigheden aan de slag.  

Nicole Verdonk

Nicole Verdonk

Onderwijsadviseur

Als erkend NOBCO- en EMCC-coach zoekt Nicole Verdonk de verbinding tussen professionals die zich bezighouden met het jonge kind tot zeven jaar. Communicatie is daarin belangrijk. Haar doel is bereikt als jij concrete stappen zet. Met expertise in VVE-methodes Piramide, Uk&Puk, Peuterplein en VVE Thuis heeft ze de tools in handen om jou in beweging te krijgen.

Herken non-verbale communicatie

Stel, een pedagogisch medewerker vertelt tijdens een evaluatiegesprek dat ze geen moeite heeft met de huidige verdeling van de werkzaamheden. Haar geforceerde glimlach lijkt echter het tegenovergestelde te zeggen. In de training leer je deze signalen op te vangen, door te vragen en problemen bloot te leggen die anders verborgen bleven. Zo kom je echt tot de kern en een doelgerichte oplossing.

Kind wil leren

Krijg inzicht in de ontwikkeling

Je maakt tijdens de training gebruik van de online assessmenttool ‘Van beeld naar beter’. Met dit instrument krijg je inzicht in de vaardigheden en groeimogelijkheden van pedagogisch medewerkers. Aan de hand van 10 onderwerpen maak jij samen met hen inzichtelijk welke actiepunten in het persoonlijke ontwikkelplan opgenomen worden. Dit is het uitgangspunt van de coaching. De rapportage geeft inzicht in de resultaten van je organisatie.  

Over de training  

  • De training duurt 4 dagen
  • Je houdt je ontwikkeling bij in een persoonlijk portfolio
  • Ontvang na het afronden van de training een branche-erkend certificaat door het FCB
  • Voor zowel beginnende als ervaren pedagogisch coaches  
  • Je maakt gebruik van het instrument ‘Van beeld naar beter’

Groei als pedagogisch coach

Ontdek de training