Gepubliceerd op 29 januari 2021 Leestijd 5 minuten min.
Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 29 januari 2021 Leestijd 5 minuten min.

Slim aan de slag

Ontdek online technieklessen met jouw klas

Boost de lockdown periode voor jouw leerlingen met deze super gave motiverende lessen. FutureMindz brengt Virtual Reality naar jouw online klas. Zo kunnen de Wetenschap en Techniek lessen ook in lockdown doorgaan. Voor leerlingen van groep 6, 7 en 8.

Bij FutureMindz combineren ze inspirerende techniek, met 21e eeuwse vaardigheden en gamification.

 • Virtual en augumented reality
  In het project My VR World maken jouw leerlingen kennis met virtual reality en creëren ze hun eigen virtuele fantasiewereld
 • Digitale vaardigheden
  Leerlingen gaan concreet aan de slag met blokprogrammeren op hun eigen laptop. Dit programmeren wordt aangeleerd met blokcodes die leerlingen stapsgewijs invoeren
 • Digitale gastles
  Onze FutureMindz-expert geeft de gastles op afstand in jouw eigen online school omgeving (Meets, Teams, Zoom)
 • Coronaproof 
  Alles kan online. Jouw leerlingen kunnen zelfs op bezoek bij de virtuele werelden van hun klasgenoten
 • Inzicht in werkproces leerlingen  
  Als leerkracht kan je ten alle tijden meekijken met  jouw leerlingen

Wat gaat er tijdens de online gastles gebeuren?

Met ‘My VR World’ brengen wij Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) naar jouw online klas. Wij dompelen de leerlingen onder in de wereld van deze inspirerende techniek. Vervolgens gaan jouw leerlingen aan de slag met programmeren en creëren hiermee een eigen VR-wereld, waarin ze hun gaafste dromen en fantasieën kunnen realiseren en waar ze personen en voorwerpen laten bewegen. De leerlingen werken samen toe naar een wereldreis, waarin alle zelfgebouwde VR-werelden zijn opgenomen. We starten het project met jou online op. Hierdoor raak jij er gemakkelijk mee vertrouwd. Duur van de gastles is 1,5 uur.

Wat gebeurt er na de online gastles?

Na de online gastles hebben jij en je leerlingen voldoende kennis opgebouwd om gemakkelijk het project verder te laten gaan. Mocht je nog wat extra houvast willen dan kun je alles op je gemak nalezen in onze bijbehorende lesbrief My VR World. De leerlingen kunnen zelfstandig verder met het afbouwen van hun eigen digitale werelden. Als leerkracht kun jij makkelijk meekijken in hun werelden en zo het proces goed volgen. Het project wordt afgerond met een digitale wereldreis door de zelfgebouwde werelden.

3D demo omgeving

Benieuwd naar de 3D demo omgeving? Kijk hier en beleef zelf ‘My VR World’.
Zo zal het er in jouw klas ook uit zien. Met een speciale VR bril zien de werelden er natuurlijk levensechter uit. Alleen kijken met de VR bril is tijdens deze lockdown periode niet mogelijk.

Wil je meer weten over het speciale aanbod van FutureMindz? Klik dan hier.