Gepubliceerd op 09 juni 2020 Leestijd 3 min.
Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 09 juni 2020 Leestijd 3 min.

Slim aan de slag

Onrust en werkstress? Een training Mindfulness helpt!

Je hebt een vitaal beroep, en daar ben je terecht heel trots op. Maar wat komt er de laatste maanden niet allemaal op je af?

Eerst moest je wennen aan thuiswerken, nu lijkt je locatie wel een hindernisbaan met al die looproutes en de nieuwe lokaalindeling. En waar je normaal gesproken in moeilijke tijden een arm om iemand heen slaan, moet je nu afstand houden. Al deze veranderingen, en daarbij de onzekerheid over je gezondheid en die van je naasten, kan piekeren en prikkelbaarheid met zich mee brengen. Hoe blijf je evenwichtig en kalm te midden van deze onrust? De online training Mindfulness van Good Habitz – te vinden in ons KlasMastr-pakket – helpt je hierbij.

Rust ervaren in het hier en nu

Mindfulness laat zich het beste omschrijven als een vorm van aandachttraining, niet te verwarren met concentratietraining. Wanneer je geconcentreerd bent, richt je je aandacht op een ding. Mindfulness gaat juist over aandacht hebben voor het heden. Verleden en toekomst laat je even varen, je bent je uitsluitend bewust van het hier en het nu. Daar word je heel rustig en ontspannen van. In dit filmpje leggen we het uit.

Mindfulness is door de jaren heen aan veel onderzoeken onderworpen en de resultaten zijn positief:

  • Stress neemt af en je leert beter omgaan met stressvolle gebeurtenissen.
  • Je piekert minder, je ontspant en slaapt beter.
  • Je hebt een positievere gemoedstoestand en kent minder angst.
  • Somberheid en angstklachten nemen af.

Je vindt de Good Habitz Mindfulnesstraining in KlasMastr

Ook aan jouw welbevinden kan mindfulness een steentje bijdragen. Zeker nu er op het werk zoveel van je wordt gevraagd. Je vindt de Good Habitz Mindfulnesstraining in KlasMastr, ons handige, nieuwe leerportaal vol trainingen voor het basisonderwijs en de kinderopvang. Stuur een mailtje naar academies@derolfgroep.nl voor meer informatie, een demo of een snelle start met KlasMastr.