Gepubliceerd op 12 juni 2020 Leestijd 3 min.
Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 12 juni 2020 Leestijd 3 min.

Slim aan de slag

Nieuw: Sociaal-emotionele ontwikkeling plein 11!

Deze zomer testen wij lessen van ons nieuwe lesprogramma over sociaal-emotionele ontwikkeling: Plein 11! De lessen voor groep 1 t/m 8 kun je kosteloos downloaden vanuit onze webshop. Het enige dat we er graag voor terug krijgen, is jouw mening. De eerste zomerles staat voor je klaar en gaat over het bewaren van mooie herinneringen aan het afgelopen schooljaar.

Plein 11 – ons nieuwe lesprogramma over sociaal-emotionele ontwikkeling

Mis jij ook een houvast bij het behandelen van actualiteit in jouw groep? Lukt het jou om de actualiteit te koppelen aan de sociaal-emotionele ontwikkeling? Onze lessen van Plein 11 gaan je helpen! Deze lessen combineren de actualiteit met sociaal-emotionele ontwikkeling. Elke week ontvang je een nieuwe les die past bij de actualiteit. Alle kerndoelen sociaal-emotionele ontwikkeling komen gedurende het jaar aan bod.

Met een les van drie kwartier haal jij samen met de personages van Plein 11 de actualiteit in de belevingswereld van het kind. De actualiteit wordt vertaald naar een herkenbare situatie voor het kind. Het Coronavirus levert bijvoorbeeld mogelijkheden om het te hebben over ziek zijn en zorgen voor zieken (kerndoel: anderen helpen en zorgzaam omgaan met anderen). Door modeling en actieve verwerkingsopdrachten doen de kinderen nieuwe sociaal-emotionele vaardigheden op.

De lessen zijn op te delen in drie korte delen van een kwartier, zodat het past binnen elke drukke week op school.

Je kunt de Plein 11 lessen hier gratis downloaden. In ruil voor de gratis les zijn we erg benieuwd naar jouw ervaringen en tips. Vul daarom bij elke les een korte vragenlijst in. We sturen de digitale vragenlijst naar je op en het kost je slechts 2 minuten om in te vullen!

Veel plezier met het geven van de les!

 

 

 

Download nu de gratis lessen van Plein 11!