Gepubliceerd op 29 mei 2020 Leestijd 1 min.
Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 29 mei 2020 Leestijd 1 min.

Slim aan de slag

Nieuw: AR lessen over sporten

Sporten en bewegen is belangrijk voor een goede gezondheid. Kinderen maken in deze lessen kennis met een aantal Olympische sporten.

Haal de sporten jouw groep in met een Augmented Reality (AR) les over atletiek (3 t/m 7 jaar), zeilen (6 t/m 10 jaar) en de triatlon (9 t/m 13 jaar). Door het gebruik van AR kun je een levensecht 3D model plaatsen in jouw omgeving. De kinderen kunnen erom heen lopen en van alle kanten bekijken. Kinderen leren over deze sporten door instructie, ervaren en bewegend leren!

We hebben weer drie complete AR lessen voor je klaarstaan over sporten. De lessen bestaan uit drie onderdelen (kennen, ervaren en verwerken).

  • De lessen sluiten aan bij kerndoelen van het SLO.
  • Je ontvangt een handleiding met een duidelijke uitleg, zodat je eenvoudig een AR les kunt verzorgen.
  • De kinderen doen kennis op over het onderwerp met een interactieve presentatie. Deze presentatie kunnen de kinderen zelfstandig doorlopen op hun laptop of tablet. Je kunt er ook voor kiezen om een boeiende les te geven via het digibord (tip: bijvoorbeeld tijdens een eetmoment).
  • De kinderen beleven het onderwerp in 3D via AR.
  • De kinderen verwerken de informatie door creatieve en speelse verwerkingsopdrachten.

Sport Atletiek (3 t/m 7 jaar)

Atletiek is een diverse sport. De atleten rennen, springen en werpen. Tijdens deze les maken de kinderen kennis met de verschillende sporten die vallen onder atletiek. Ze leren over sprinten, hoogspringen en speerwerpen en leren over de voorwerpen die nodig zijn om de sport te beoefenen.

Tijdens deze les bekijken de kinderen een atletiekbaan van alle kanten. Met hotspots horen de kinderen meer informatie over deze sport.

Bestel hier de AR les over Atletiek

Sport Zeilen (6 t/m 10 jaar)

In het voorjaar en in de zomer gaan veel mensen zeilen in Friesland. Zeilen is zelfs een Olympische sport. Bij het zeilen komt veel kijken. Tijdens deze les leren de kinderen over zeilboten, varen en over veiligheid op het water.

Tijdens deze les bekijken de kinderen een zeilboot van alle kanten. Via de hotspots horen de kinderen meer informatie over de zeilboot.

Bestel hier de AR les over Zeilen

Sport Triatlon (9 t/m 13 jaar)

Sport en bewegen, een belangrijk element van een goede gezondheid. Wereldwijd zijn atleten dagelijks aan het trainen voor de triatlon. Een multisport of combiduursport dat bestaat uit drie disciplines: zwemmen, fietsen en hardlopen.

Tijdens deze les kunnen de kinderen een amfibievoertuig van alle kanten bekijken. Via vragen en audio wordt de vergelijking gemaakt met het voertuig en de sport triatlon.

Bestel hier de AR les over Triatlon