Gepubliceerd op 02 juli 2020 Leestijd 3 min.
Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 02 juli 2020 Leestijd 3 min.

Vraag het de expert

Minecraft: Education Edition beschikbaar op Chromebook!

Minecraft: Education Edition is nu beschikbaar in de Google Play Store als Android-app voor Chromebook. Deze versie van Minecraft: Education Edition biedt dezelfde set functies als andere versies (Window, macOS en iPad). Met het multiplayer platform kun je als leerkracht met jouw leerlingen samen spelen, samen bouwen, samen werken en samen leren.

Wat houdt minecraft education edition in?

Minecraft Education Edition is een game-based learning platform dat creativiteit, samenwerking en probleemoplossing bevordert in een uitdagende digitale omgeving. Steeds meer scholen en leerkrachten gebruiken Minecraft als onderwijstool. Je kunt Minecraft inzetten in jouw reken- en taallessen, maar je kunt met de klas ook het oude Rome bezoeken of samen een boerderij beginnen. Leerlingen kunnen zelfs leren programmeren in Minecraft met de ingebouwde Code Builder.

Wat is Minecraft, hoe werkt het en wat kun je er mee in jouw lespraktijk? In de trainingen die De Rolf groep verzorgt op scholen kom je het allemaal te weten en leer je opdrachten ontwikkelen die uitdagend en leerzaam zijn voor leerlingen en ook aansluiten bij vakdidactiek en het spelplezier van Minecraft.

Meer weten over Minecraft en de trainingsmogelijkheden die er zijn vanuit De Rolf groep? Neem dan contact op met Martijn Hermsen. Naast zijn expertise op gebied van ict, digitale geletterdheid, computional thinking en game-based learning is hij ook één van de weinige officieel door Microsoft gecertificeerde Global Minecraft Mentoren in Nederland.

Martijn Hermsen

Martijn Hermsen

Onderwijsadviseur

Onderwijsvernieuwing gaat hand in hand met de inzet van nieuwe technologieën. Martijn Hermsen laat digitale leermiddelen en technologische ontwikkelingsmaterialen aansluiten op de behoeften van de leerkracht en de belevingswereld van leerlingen. Martijn adviseert scholen omtrent de privacywetgeving en is gespecialiseerd in robotica, gamification, minecraft, programmeren en kunst- en cultuureducatie. Die combinatie biedt talloze mogelijkheden. Denk samen met hem na over een strategisch beleid en een schoolondernemingsplan waarin al deze facetten bijdragen aan onderwijsvernieuwing.

Klik hiernaast om naar de info pagina van de minecraft education edition te gaan!