Gepubliceerd op 9 november 2020
Leestijd 3 min.

Minecraft: Education Edition is nu beschikbaar in de Google Play Store als Android-app voor Chromebook. Deze versie van Minecraft: Education Edition biedt dezelfde set functies als andere versies (Window, macOS en iPad). Met het multiplayer platform kun je als leerkracht met jouw leerlingen samen spelen, samen bouwen, samen werken en samen leren.

Niet alleen werkt Minecraft Education Edition nu ook op chromebooks, het werkt ook goed op afstand! Leerlingen die thuiszitten kunnen met hun schoolaccount inloggen en met elkaar samenwerken en leren in de Minecraft werelden die jij als leerkracht hebt opgezet en host. Op afstand kun je als leerkracht monitoren wat leerlingen doen, opdrachten klaarzetten en met ze communiceren. 

Wat houdt Minecraft Education Edition in? 

Minecraft Education Edition is een game-based learning platform dat creativiteit, samenwerking en probleemoplossing bevordert in een uitdagende digitale omgeving. Steeds meer scholen en leerkrachten gebruiken Minecraft als onderwijstool. Je kunt Minecraft inzetten in jouw reken- en taallessen, maar je kunt met de klas ook het oude Rome bezoeken of samen een boerderij beginnen. Leerlingen kunnen zelfs leren programmeren in Minecraft met de ingebouwde Code Builder. 

Wat is Minecraft, hoe werkt het en wat kun je er mee in jouw lespraktijk? In de trainingen die De Rolf groep verzorgt op scholen kom je het allemaal te weten en leer je opdrachten ontwikkelen die uitdagend en leerzaam zijn voor leerlingen en ook aansluiten bij vakdidactiek en het spelplezier van Minecraft. 

Meer weten over Minecraft en de trainingsmogelijkheden die er zijn vanuit De Rolf groep? Neem dan contact op met Martijn Hermsen. Naast zijn expertise op gebied van ICT, digitale geletterdheid, computional thinking en game-based learning is hij ook één van de weinige officieel door Microsoft gecertificeerde Global Minecraft Mentoren in Nederland.