Gepubliceerd op 30 augustus 2022
Leestijd 5 min.

De Rolf groep en MijnLeerlijn gaan een exclusieve samenwerking aan en bieden onderwijs vanuit leerdoelen met Leerdoelgericht Onderwijs. Wanneer kies je hiervoor en hoe organiseer je dit?

Leerdoelgericht Onderwijs: leerdoel als uitgangspunt

Bij Leerdoelgericht Onderwijs staat het leerdoel centraal. De activiteiten en middelen die nodig zijn voor de leerling om het leerdoel te behalen worden steeds bewust gekozen door de leerkracht. Methodes en software zijn daarbij de bron en het oefenmiddel. Er is altijd een koppeling tussen het leerdoel en de concrete leermiddelen, leeractiviteiten en leerstof. Dit geeft vrijheid en ruimte voor de creativiteit en het vakmanschap van de leerkracht.

Wanneer kies je voor Leerdoelgericht Onderwijs?

Voor scholen die passend onderwijs aan elk individuele kind willen geven is het Leerdoelgericht Onderwijs de perfecte oplossing.

MijnLeerlijn

Prince Heyliger
-
directeur de Rolf groep
“Door de exclusieve samenwerking tussen de Rolf groep en MijnLeerlijn kunnen wij werken aan het gezamenlijke doel om het onderwijs zo efficiënt mogelijk in te richten en om bij te dragen aan een positieve uitwerking op het pedagogische klimaat in de klas en op school.”

Hoe organiseer je Leerdoelgericht Onderwijs?

Samen zorgen wij ervoor dat jouw school het Leerdoelgericht Onderwijs op een goede en efficiënte manier kan organiseren. Door middel van trainingen die wij bieden wordt je curriculumbewust en krijg je je vakmanschap terug. Je staat er dus niet alleen voor en wordt goed begeleid!

Bovendien krijg jij door het Leerdoelgericht Onderwijs leiderschap en regie. Je kunt bewuste keuzes maken en activiteiten en middelen inzetten zodat de kinderen hun leerdoelen behalen.

Michel de Hond
-
directeur MijnLeerlijn
“De expertises van de Rolf groep en MijnLeerlijn sluiten perfect bij elkaar aan. Samen kunnen we MijnLeerlijn op nog meer scholen uitrollen zodat scholen op een goede en efficiënte manier Leerdoelgericht Onderwijs kunnen organiseren.”
MijnLeerlijn

MijnLeerlijn = inzicht in de voortgang & groeiend competentiegevoel van kinderen

Door de software van MijnLeerlijn krijg je inzicht in de voortgang per groep en per kind, op elk gewenst vakgebied. Door deze informatie kan je keuzes maken voor het vervolg en de kinderen clusteren op basis van actuele leerdoelen.

Door te werken met Leerdoelgericht Onderwijs krijgen kinderen inzicht in welke materie zij beheersen (en welke nog niet). Het competentiegevoel van de kinderen groeit door het Leerdoelgericht Onderwijs. Bovendien staat de groei centraal, en draait het om succeservaringen. Dit is prettig voor de kinderen en verbetert het pedagogisch klimaat op scholen. Daarom vinden wij dit zo belangrijk. Wij dragen graag een steentje bij aan het verbeteren van het pedagogisch klimaat op scholen.