Gepubliceerd op 14 december 2021 Leestijd 3 min.
Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang Voortgezet Onderwijs
NULL
Gepubliceerd op 14 december 2021 Leestijd 3 min.

Slim aan de slag

Meldplicht voor scholen na hack

Begin december maakte Minister Slob bekend dat er een meldplicht komt voor scholen als zij worden getroffen door een aanval.

Waarom deze meldplicht?

Deze meldplicht moet ertoe leiden dat er meer inzicht en overzicht ontstaat over cybercrime in het onderwijs. Ook moet dit scholen helpen om te leren van hacks en andere cyberaanvallen.

Met de maatregel wil de Tweede Kamer een eerste stap zetten om het niveau van digitale beveiliging in het onderwijs omhoog te krijgen. Tegelijkertijd wordt er door de Minister nog gewerkt aan een uitgebreider plan met maatregelen op het gebied van veilig digitaal onderwijs.

Wat kun je nu al doen aan de ICT veiligheid op jouw school?

Speciaal voor scholen die inzicht willen krijgen in de ICT veiligheid kunnen wij een Security Health Check uitvoeren. Tijdens een Security Health check controleren wij jouw ICT omgeving op ruim 100 punten en koppelen we hieraan een veiligheidsstatus. We kijken naar de veiligheid van gebruikers, de cloud omgeving en je apparaten. De uitkomsten krijg je netjes aangereikt in een overzichtelijk rapport. Dan weet je precies hoe je er voor staat.

Lees hier meer informatie over de Security Health Check >

Of bel met onze ICT expert Stephan ter Horst via 06-15597730.