Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 21 september 2020 Leestijd 4 min.

Slim aan de slag

Maak kennis met de Ozobot en kant-en-klare lespakketten voor programmeeronderwijs

Teach2Code™ levert kant-en-klare programmeer lespakketten voor het gehele primaire en het voortgezet onderwijs. Van uitgebreide pakketten, tot enkel de basisbenodigdheden voor het klassikaal opstarten van programmeerlessen.

Programmeerkits

Wij bieden een soepele start binnen het programmeeronderwijs met onze programmeerkits. Alles in onze kits wordt met grote zorg samengesteld en voldoen aan een aantal eisen. Zo is het van belang dat de materialen gelijk in gebruik genomen kunnen worden en moet het eenvoudig en makkelijk te begrijpen zijn. Daarnaast zijn de producten breed inzetbaar en zijn ze te gebruiken in zowel de beginselen als het gevorderde stadium van programmeren.

Uitgebreid lesmateriaal

De gratis programmeerlessen zijn nauwkeurig opgezet i.s.m. diverse scholen welke perfect aansluiten op de doelen van het SLO. Alle lessen met een opbouw van beginner tot gevorderd niveau dekken de 21e eeuwse vaardigheden (het zogeheten “Computational Thinking”) welke een verplicht onderdeel worden in het onderwijs.

Vaardigheden als creatief denken en probleemoplossend denken worden hierbij sterk ontwikkeld. Elke les maakt gebruik van dezelfde opbouw: een leerlingen kaart, een lerarenkaart, en indien nodig een werkkaart.

Met uitzondering van de onderbouw zijn alle lessen zelfstandig uit te voeren. Ook kan ervoor gekozen worden om de lessen klassikaal uit te voeren. Bij elke les zijn er een aantal optionele activiteiten of vraagstukken. Op deze manier kan er nog meer uit de kits gehaald worden en word het programmeren nóg uitdagender!

Ozobot: de innovatieve robot

Maak kennis met de meest innovatieve programmeerbare robot.  De interessante en educatieve Ozobot kan zonder schermen geprogrammeerd worden met stiften, maar ook digitaal geprogrammeerd worden. Teken lijnen in verschillende kleuren en maak de diverse kleurcodes waardoor Ozobot zijn commando’s uitvoert. Digitaal kan je met Ozoblockly (in een Scratch omgeving) Ozobot programmeren in verschillende moeilijkheidsniveaus.

De vele functies en sensoren die de Evo te bieden heeft zijn eenvoudig te leren, maar uitdagender om te beheersen. Daarnaast zijn er diverse gratis app te downloaden voor Android en iOS waar de Evo mee samen werkt waaronder OzoDraw, OzoLuck, OzoPath and OzoGroove. Dit maakt de Evo allesomvattend op STEAM-gebied.

Ozobot Classroom

Ozobot heeft tevens zijn eigen software genaamd de “Ozobot Classroom”, welke gebruikt kan worden met de Ozobot Evo. Hierbij heeft de leerkracht real time inzage heeft in de online en offline activiteit van de leerling. Er zitten een tal van lessen in verworven (zowel met stiften, als met Ozoblockly). Daarbij krijgen leerlingen persoonlijke lesaanbevelingen passend op zijn/haar niveau, en kunnen ze badges behalen.

Ozobot is laagdrempelig en uitermate geschikt voor klassikaal gebruik.

Ook zo benieuwd naar de lespakketten van Teach2Code™?

Meer weten over de Ozobot?