Gepubliceerd op 14 april 2022
Leestijd 3 min.

Ook in het onderwijs worden er tegenwoordig steeds meer persoonsgegevens opgeslagen en uitgewisseld. Uit onderzoek is gebleken dat dit privacy risico’s met zich mee brengt. Zo kleven er risico’s aan het gebruik van Google Workspace voor Education. Lees hier wat je moet doen om Workspace for Education veilig te blijven gebruiken.

Google Workspace for Education blijven gebruiken?

Kennisnet heeft vorig jaar uitgebreid onderzoek gedaan en aangegeven hoe je als school hoge privacyrisico’s kan wegnemen zodat jouw Google Workspace voor Education omgeving aan de AVG voldoet. Dit artikel kun je hier teruglezen: Google Workspace for Education blijven gebruiken? Voer eerst deze handelingen uit

Één van de dringende adviezen is het niet langer gebruiken van namen in het e-mailadres van Google Workspace voor Education. Maak daarom voortaan gebruik van anonieme e-mailadressen om de persoonsgegevens op jouw school beter te beschermen.

Anonieme e-mailadressen aanmaken met ZuluConnect

ZuluConnect biedt de oplossing. Het is nu mogelijk om vanuit ZuluConnect anonieme e-mailadressen geautomatiseerd aan te maken voor kinderen en leerkrachten. Deze e-mailadressen zijn gebaseerd op nummers in plaats van namen. Zo zijn de e-mailadressen op jouw school voortaan AVG-proof!

Benieuwd hoe ZuluConnect kan helpen of heb je nog vragen? 

Wil je dit ook gebruiken op jouw school? Neem dan contact op met je Sales Consultant ICT, bel de Infodesk voor meer informatie: 088-4101020 of maak meteen een melding in Topdesk.

Maak een melding