Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 03 september 2020 Leestijd 2 min.

Slim aan de slag

Les GO Wetenschap & Techniek

Wat doe jij aan techniekonderwijs? Welke onderwerpen bespreek je met de kinderen? Welke kennis en vaardigheden heb je zelf over techniek? Deze vragen stelden we aan professionals die werken met kinderen. Daaruit bleek dat er behoefte is aan eenvoudig te gebruiken techniekactiviteiten met uitdagende werkvormen inclusief achtergronden. Een complete serie Les Go Wetenschap & Techniek is ontwikkeld in een co-creatie van experts van Wismon en onderwijskundigen van de Rolf groep. Hiermee ben jij structureel toegerust op het aanbieden van Wetenschap & Techniek.

Techniek is overal om ons heen. Vele onderwerpen sluiten naadloos aan bij de belevingswereld van kinderen. Bovendien zijn kinderen nieuwsgierig en dol op experimenteren en onderzoeken. Het bespreken en oefenen met techniek leidt tot creatief- en kritisch denken en het bedenken van oplossingen. Kennis en vaardigheden die kinderen nu en in de toekomst nodig hebben.

De lessen en activiteiten van Les Go Wetenschap & Techniek zijn voor kinderen op het kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en basisonderwijs. Leden van ons testpanel testten de activiteiten en reageerden positief: ‘Eenvoudig te gebruiken’, ‘Fijn dat er achtergronden bij staan’, ‘Kinderen wilden niet meer stoppen, terwijl de tijd voorbij was’.

Iedere serie bestaat uit:

  • Factsheet -> met achtergrondinformatie over het onderwerp voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten, zodat je zelf goed op de hoogte bent.
  • Les 1 -> bestaande uit 3 complete doelgerichte activiteiten
  • Les 2 -> bestaande uit 3 complete doelgerichte activiteiten
  • Les 3 -> bestaande uit 3 complete doelgerichte activiteiten
  • Aansluitende bijlagen/werkbladen

Gedurende schooljaar 2020/2021 is er iedere maand een nieuwe serie beschikbaar per doelgroep: 2-7 jaar (KDV), 5-10 jaar (BSO), 5-10 jaar (PO).

Meld je aan en ontvang direct de serie van september 2020:

Klik hier voor Les Go – W&T – Naar het strand (KDV).

Klik hier voor Les Go – W&T – Een feestje in de ruimte (BSO).

Klik hier voor Les Go – W&T – Een feestje in de ruimte (PO).

Wil je verzekerd zijn van het ontvangen van alle 12 lessen en deze voordelig aanschaffen, meld je dan aan voor de licentie:

Klik hier voor Les Go – W&T – Licentie KDV

Klik hier voor Les Go – W&T – Licentie BSO

Klik hier voor Les Go – W&T – Licentie PO