Gepubliceerd op 21 september 2021
Leestijd 5 min.

Met LEGO® Education SPIKE™ Essential sets boost je de creativiteit van leerlingen. Deze speelse, op verhalen gebaseerde leerervaring maakt onderdeel uit van het LEGO Leersysteem en moedigt leerlingen aan om STEAM-concepten te onderzoeken, terwijl zij werken aan hun lees- en rekenvaardigheid en sociaal-emotionele ontwikkeling.

SPIKE Essential
SPIKE Essential
SPIKE Essential

Bestel LEGO® Education SPIKE Essential in de webshop

Bestel LEGO® Education SPIKE Essential

LEGO Leersysteem

SPIKE Essential maakt onderdeel uit van het LEGO Leersysteem en laat leerlingen op een praktische manier en aan de hand van alledaagse thema’s, minifiguren met verschillende persoonlijkheden en bekende LEGO elementen kennismaken met STEAM-concepten. Zo worden de concepten tastbaar en ontwikkelen leerlingen hun lees- en rekenvaardigheid, en hun sociaal-emotionele competenties.

SPIKE Essential

SPIKE Essential combineert blokprogrammeren op basis van pictogrammen en woorden met eenvoudige hardware, zoals een intelligente hub, motoren, een lichtmatrix en een kleurensensor, om de STEAM-concepten echt tot leven te laten komen. Samen met klasgenoten bedenken en ontwikkelen leerlingen creatieve oplossingen aan de hand van trial en error.

De modules bevatten verschillende opties waarmee je als leerkracht de lessen makkelijker of moeilijker kunt maken en er zijn mogelijkheden voor competentiegerichte professionele ontwikkeling. Hierdoor kun je eenvoudig met de lessen aan de slag gaan en op natuurlijke wijze steeds met de volgende module verdergaan.

LEGO® Education SPIKE Essential bestaat uit 5 modules met ieder 8 STEAM-Lessen van 45 minuten. De modules voldoen aan de onderwijsnormen en behandelen alledaagse thema’s. Dit gebeurt met herkenbare minifiguren met verschillende persoonlijkheden en bekende LEGO bouwelementen zodat leerlingen door middel van verhalen problemen leren oplossen.

 

Bekijk de video over SPIKE Essential

SPIKE essential

Kenmerken LEGO® Education SPIKE Essential

 • Een echte vakoverschrijdende STEAM-oplossing
  Spike Essential ondersteunt de brede ontwikkeling van kinderen door doelgericht en op natuurlijke wijze lees- en rekenvaardigheden en de sociaal-emotionele ontwikkeling in de STEAM-lessen te integreren. Alle SPIKE Essential lessen zijn op dezelfde manier opgebouwd en bevatten mogelijkheden om de lessen makkelijker of moeilijker te maken, zodat leerlingen kunnen uitgroeien tot onafhankelijke STEAM-denkers.
 • Boeiende probleemoplossende activiteiten met herkenbare minifiguren
  De speelse en praktische lessen prikkelt de interesse voor STEAM. Leerlingen gaan aan de slag met alledaagse thema’s, herkenbare minifiguren met elk een eigen persoonlijkheid en het vertellen van verhalen om op een boeiende en betekenisvolle manier problemen op te lossen.
 • Vooruitgang in de ontwikkeling, jaar na jaar
  De lessen beginnen eenvoudig en worden in de loop der jaren steeds iets lastiger. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van LEGO stenen, eenvoudige hardware en een intuïtief programmeerprogramma dat start met pictogrammen en overgaat in woordblokken. Leerlingen worden zo voorbereid op de uitgebreidere mogelijkheden van SPIKE Prime aan de hand van lesmodules met eenzelfde opbouw en één specifieke app.
 • Onbeperkte leermogelijkheden
  Het LEGO Leersysteem maakt diepgaandere leerervaringen mogelijk. Door de SPIKE Essential lessen te combineren met andere oplossingen, zoals BricQ Motion, zijn er nog meer leerervaringen mogelijk en blijven leerlingen enthousiast en betrokken.

 

Bestel LEGO® Education SPIKE Essential in de webshop

Bestel LEGO® Education SPIKE Essential