Gepubliceerd op 25 augustus 2021
Leestijd 5 min.

Met LEGO® Education Mensen leren peuters en kleuters spelenderwijs meer over mensen, families, gemeenschappen en culturen. Spelen met de figuren stimuleert de vaardigheden die ze nodig hebben in de 21e eeuw.

Vaardigheden in de 21e eeuw

Door te spelen met LEGO® Education Mensen leren peuters en kleuters over de verschillende rollen en verantwoordelijkheden die mensen binnen het gezin, de gemeenschap en de cultuur hebben. Doordat ze inzicht krijgen in eigenschappen, relaties en de overeenkomsten tussen mensen, stimuleer je de sociale en emotionele vaardigheden en vermogen om samen te werken. Dit zijn vaardigheden welke kinderen nodig hebben in de 21e eeuw.

Bestel LEGO® Education Mensen in de webshop

Bestel LEGO® Education Mensen

Spelen met LEGO® Education Mensen

Met de verschillende figuren, variërend van familieleden, zoals kinderen, ouders en grootouders, tot beroepen, zoals dokter, politieagent, kok en onderwijzer en accessoires zoals een camera, een borstel, een gitaar, een koffer en een rolstoel, kunnen kinderen taferelen met allerlei mensen naspelen. Daarnaast kunnen ze praten over geslacht, leeftijd, relaties en de verschillen tussen mensen.

LEGO® Education Mensen is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 2-6 jaar.

Activiteiten

Deze activiteiten helpen je om de kinderen bekend te laten raken met de figuren. Na deze activiteiten kun je meer leerervaringen creëren door de verschillende figuren met andere producten van LEGO® Education te combineren, zoals Mijn Wereld XL.

Activiteit 1: Beroepen

LEGO politieagentVraag ieder kind om een figuur uit te kiezen en over het beroep te praten. Start een gesprek waarom deze beroepen nodig zijn. Gebruik attributen om bepaalde beroepen te verduidelijken.

Activiteit 2: Creëren van een familie

Vraag ieder kind om zijn/haar familie met de verschillende figuren te maken. Laat het kind zijn/haar familie introduceren. Denk hierbij aan naam, namen van de ouders, wat doen de ouders voor werk of in hun vrije tijd, namen van broers en zussen, etc.

Activiteit 3: Mijn beste vriend

Vraag ieder kind om zijn/haar favoriete figuur uit te kiezen en hierover te vertellen aan de andere kinderen.

Activiteit 4: Mijn toekomstige beroep

Combineer diverse accessoires met figuren van kinderen. Vraag de kinderen welke toekomstige of droomberoepen de figuren hebben. Ga in gesprek over wat de kinderen later willen worden en laat ze een bijpassend figuur, attribuut of accessoire uitkiezen.

Activiteit 5: Wie is het?

Vraag een kind om een figuur te omschrijven. De andere kinderen moeten aan de hand van de beschrijving (kleur haar, kleding, etc.) raden welk figuur het is.

Ideeën kaarten

Om pedagogisch medewerkers en leerkrachten te helpen om LEGO® Education Mensen optimaal te benutten, kun je gebruikmaken van de ideeën kaarten:

Bestel LEGO® Education Mensen en ga direct aan de slag