Gepubliceerd op 15 september 2021
Leestijd 5 min.

Geef op een nieuwe manier les in STEAM en inspireer de leerlingen met het LEGO® Education Leersysteem, een intuïtief, inclusief en zeer aanpasbaar hands-on leersysteem. Met LEGO® stoom je leerlingen klaar voor de toekomst met de juiste vaardigheden. Dat wil jij toch ook?

Bekijk de video:

LEGO leersyssteem

Het nieuwe LEGO® Education Leersysteem

Bied leerlingen eindeloos veel praktische, speelse STEAM-lessen met het nieuwe LEGO® Leersysteem. Doordat de lessen onderling zijn verbonden en naadloos op elkaar aansluiten, is het heel eenvoudig om de STEAM-lessen uit het Leersysteem in de klas en binnen de hele school toe te passen.

Het intuïtieve, inclusieve en aanpasbare systeem is geschikt voor iedere leerling, hoe ver hij of zij ook in het eigen leertraject is. De modules sluiten op elkaar aan en voldoen aan de onderwijsnormen, en samen met de LEGO stenen, intuïtieve hardware en programmeermogelijkheden ontwikkelen leerlingen van alle leeftijden essentiële vaardigheden, zoals creativiteit en kritisch denken.

Dankzij dit wetenschappelijk onderbouwde leersysteem, waarbij leerlingen van eenvoudige ontdekkingen steeds complexere, echte uitdagingen aangaan, worden abstracte concepten begrijpelijk. Activiteiten als bouwen, het maken van prototypen en het vertellen van verhalen stimuleren leerervaringen op verschillende vlakken en zorgen ervoor dat leerlingen sneller en diepgaander inzicht krijgen in de STEAM-concepten.

Verschillende leerervaringen

Doordat de lessen makkelijker en moeilijker kunnen worden gemaakt, kunnen leerlingen en leraren snel aan de slag gaan en eenvoudig de verschillende leerervaringen doorlopen. Het LEGO Leersysteem bevat ook gepersonaliseerde mogelijkheden voor professionele ontwikkeling waarvan de moeilijkheidsgraad met het klassenniveau meegroeit en die leraren inspireert om essentiële vaardigheden te blijven ontwikkelen.

Eenvoudig in gebruik

Het systeem is eenvoudig in het gebruik en de lessen kunnen zowel met als zonder specifieke technologie worden gegeven. Daarnaast kan je het hele systeem in één keer implementeren of introduceer je iedere keer een nieuwe les. Het geheel van lessen biedt de leerlingen talloze leerervaringen waardoor ze zelfvertrouwen opbouwen en het vertrouwen krijgen dat ze het beste uit zichzelf kunnen halen.

Belangrijkste kenmerken van het nieuwe LEGO® Education Leersysteem

 • Een echte STEAM-oplossing
  Iedere les is zo ontwikkeld dat leerlingen tal van STEAM-vaardigheden ontwikkelen aan de hand van bekende LEGO bouwelementen en minifiguren die abstracte concepten tot leven laten komen.
 • Opties om lessen makkelijker of moeilijker te maken
  Doordat de lessen eenvoudig in de klas en binnen de hele school kunnen worden toegepast, er diverse mogelijkheden zijn voor professionele ontwikkeling en lessen makkelijker of moeilijker te maken zijn, kun jij je als leerkracht echt op jouw leerlingen concentreren en goede leerresultaten bevorderen.
 • Een hulpmiddel met onbeperkte mogelijkheden
  Bied onbeperkte STEAM-leermogelijkheden door de combinatie van materialen en lessen die naadloos op elkaar aansluiten en diepgaandere leerervaringen voor alle leerlingen mogelijk maken, met en zonder het gebruik van technologie.
 • Een ononderbroken proces van leren
  Inspireer leerlingen van alle leeftijden met boeiende STEAM-oplossingen waardoor ze ieder jaar meer kennis en vaardigheden opdoen, in het klaslokaal of tijdens de nationale en internationale wedstrijden, met de nadruk op samenwerking en groepswerk.
 • Speelse leerervaringen
  Leerlingen kennis laten maken met boeiende leerervaringen die zijn gebaseerd op 40 jaar ervaring en de principes van het spelenderwijs leren.
 • Een bekend merk waar je dol op bent
  Een vertrouwd merk dat bekendstaat om speelse, praktische leerervaringen en hoogwaardige producten die jaar na jaar creativiteit en kritisch denken stimuleren.

Alle producten van het LEGO® Education Leersysteem bestel je in onze webshop.

Bekijk alle LEGO® Education producten