Gepubliceerd op 23 november 2021 Leestijd 4 min.
Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 23 november 2021 Leestijd 4 min.

Slim aan de slag

Kun je bewegend leren stimuleren met ICT?

Bewegend leren is de favoriete leermethode van kinderen. Logisch, want ze kunnen hun energie kwijt, maken plezier en leren ook nog eens! Maar hoe kun je bewegend leren stimuleren met ICT? Sander geeft je 3 tips.

Waarom bewegend leren met ICT stimuleren?

Beweging tijdens het leren zorgt ervoor dat het geleerde beter blijft hangen. Als je met de kinderen actieve activiteiten doet, zoals bijvoorbeeld fysieke reken- en taal activiteiten, kun je een bijdrage leveren aan het verbeteren van de schoolprestaties. Sander van der Mark, category manager bij de Rolf groep: “In veel klassen gebruiken leerkrachten korte werkvormen tussendoor zodat leerlingen even kunnen bewegen, zich kunnen ontspannen en concentratie opbrengen voor de volgende les. Maar je kunt veel meer bewegen tijdens het leren! Er zijn mooie ICT oplossingen beschikbaar om bewegend leren te stimuleren. Ik geef je graag 3 tips!

1. De Gamer van Energy Floors

De Gamer is een duurzame speelvloer voor scholen en recreatieparken. De vloer bestaat uit 9 zonnepanelen welke voorzien zijn van LED’s en sensoren die de beweging van de kinderen detecteren. Op de Gamer spelen kinderen uitdagende spelletjes die zowel educatief zijn als leuk, en die aanzetten tot bewegen. Er zijn inmiddels 10 spellen beschikbaar en deze bibliotheek blijft groeien; op de Gamer ben je dus nooit uitgespeeld. Via een online dashboard kunnen scholen hun scores bekijken én vergelijken met andere scholen. En ondertussen wekt de vloer continu duurzame energie op. Duurzaam bewegend leren en spelen, dat is de Gamer.

Energy Floor

Nieuwsgierig geworden naar De Gamer van Energy Floor?

2. Beweegvloer van Springlab

De Springlab Beweegvloer is speciaal ontwikkeld voor peuters en kleuters in samenwerking met wetenschappers, pedagogisch experts en kinderen zelf.

De beweegvloer combineert bewegen, spelen, ontdekken, sociale interactie en leren in een compleet nieuwe leerervaring voor jonge kinderen. Alle kinderen vinden het geweldig en gaan iedere dag weer vol enthousiasme aan de slag op de beweegvloer!

De Springlab is beschikbaar in twee varianten: mobiel en plafondversie.

Beweegvloer springlab

Nieuwsgierig geworden naar de beweegvloer van Springlab?

 

3. Picoo: de outdoor gameconsole

Computergames zijn fun. Maar buiten.. daar beleef je pas écht avonturen! Picoo combineert het beste van twee werelden met de eerste outdoor gameconsole.

picoo social

Nieuwsgierig geworden naar Picoo?