Gepubliceerd op 18 juni 2019 Leestijd 3 min.
Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 18 juni 2019 Leestijd 3 min.

Quick Win

Krijg snel grip op een nieuwe lesmethode

Laat de invoering van een nieuwe lesmethode soepel verlopen en volg hier een starttraining voor. Hierna voer je de nieuwe aanpak slim, efficiënt en snel door. Iedereen heeft bovendien minder vragen, omdat alles na de training glashelder is. Zo start jij zorgeloos het nieuwe schooljaar.

Snel in de startblokken

Het kost je vaak uren om de algemene en specifieke didactische handleidingen van A tot Z door te spitten. Tijd die jij niet over hebt. Met de starttraining pluizen wij alles voor je uit. We leren je de visie achter de aanpak, de doelen en de verschillende referentieniveaus. Ook maken we de lesmethode direct visueel met een weergave van van het weekprogramma, de blokken en toetsen.

Iedereen dezelfde werkwijze

Iedere leerkracht interpreteert de nieuwe lesmethode op zijn eigen manier. Waar jij jouw leerlingen iedere dag huiswerk meegeeft, besluit je collega om de opdrachten alleen in de les te behandelen. Na de training staan alle neuzen direct dezelfde kant op. Iedereen volgt dezelfde gestructureerde aanpak met aandacht voor opbouw en werkwijze. Zo zorg je voor een soepele en goede invoering en inpassing in de leerlijnen van de school.

Tijdens de training leer je:

  • De visie, doelen en de opbouw van de nieuwe lesmethode waar de verschillende referentieniveaus in de methode zichtbaar zijn
  • Hoe en wanneer je materialen inzet
  • Hoe een weekprogramma eruit ziet
  • Hoe een blok/periode is ingedeeld en hoe de leerdoelen daarin zijn verwerkt
  • Wanneer welke toetsen worden afgenomen en hoe je de resultaten verwerkt
  • Differentiatiemogelijkheden binnen de methode

Krijg handvatten en tools waarmee je de nieuwe lesmethode slim, snel en efficiënt inzet.