Gepubliceerd op 31 oktober 2019 Leestijd 3 min.
Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 31 oktober 2019 Leestijd 3 min.

Lessenseries

Kraken in november en december

Codebladen, vierkante kralenplanken, gekleurde cilinderkralen en antwoordbladen zijn de ingrediënten voor activiteiten in de Sint- en Kersthoek. Kinderen herkennen cijfers en kleuren en pakken de juiste hoeveelheid kralen van een bepaalde kleur. Vervolgens leggen ze de gekleurde kralen op je juiste volgorde op de kralenplank, zo ontcijferen ze stap voor stap de code. Het kraken van codes die leiden tot een oplossing is favoriet in de groepen 1, 2 en 3.

lessenserie sint en kerst

Sinterklaas is innovatief

De Sint gaat op zoek naar andere kleuren en vormen. Zijn mantel en mijter zijn al zoveel jaren hetzelfde, altijd maar rood. De pieten vinden het erg grappig dat Sint gaat vernieuwen en helpen hem hier graag mee. Kleuren en vormen worden geoefend, terwijl de kinderen cijferscodes kraken. Stap voor stap werken de kinderen naar de oplossing op de kralenplank.

Online bestellen met Kerst

Post- en pakketbezorgers zijn heel druk in de kerstperiode. Bezorgster Charlotte heeft het reuze naar haar zin in deze tijd. Ze is namelijk dol op alle prachtige kerstfoto’s en afbeeldingen op de kaarten die ze bezorgt. De cijfercodes leiden dit keer naar deze mooie platen. Kunnen de kinderen tijdens het kraken al raden welke afbeelding verschijnt? Digitale geletterdheid is de basis van deze kraakopdrachten, aansluitend bij de 21e eeuwse vaardigheden.

Complete doelgericht lessen

Onderwijskundigen van de Rolf groep ontwikkelen lessenseries over verschillende onderwerpen. Een serie bestaat uit meerdere lessen die op elkaar opvolgen. De lessen zijn beredeneerd; doelgericht en sluiten aan bij de leerlijnen. Ook zijn de lessen opgebouwd uit lesfasen, waarmee leerkrachten direct aan de slag kunnen. Naast de basisactiviteit is er aanbod voor kinderen die iets meer of minder aankunnen. Codekrakers Sint & Kerst heeft wel 47 bijlagen met codebladen, kralenplanken en aansluitende materialen. Succes verzekerd!

Ga naar de lessenserie Codekrakers Sint & Kerst