Gepubliceerd op 12 oktober 2022
Leestijd 5 min.

Mag jij een klassencadeau uitkiezen voor Sinterklaas, maar weet je niet welk cadeau écht leuk is voor jouw klas? Lees onze tips per bouw!

Klassencadeau Sinterklaas uitgelicht: Familiekwartet

familiekwartetEen cadeau wat voor alle klassen geschikt is, is Familiekwartet. Door dit kwartet te spelen maken kinderen kennis met de verschillende familie- en gezinssamenstellingen. Denk aan migrantengezinnen, eenoudergezinnen, gezinnen met twee moeders of twee vaders, et cetera. Daarnaast is het spelen van het kwartet en hierover napraten een leuke en speelse manier voor de kinderen om bij elkaar betrokken te zijn. Dit helpt om van de klas een groep te maken. Door met elkaar te praten over hun thuissituatie gaan kinderen elkaar beter kennen en begrijpen. Ze leren spelenderwijs omgaan met diversiteit.

 

Wil jij Familiekwartet als klassencadeau bestellen?

Bestel Familiekwartet in de webshop

Leuke klassencadeaus voor de onderbouw

inspiratie rolf more routes lopen flex

Rolf More – Routes lopen

Met de Rolf More – Routes lopen mat in de klas leren kinderen spelend de kleuren en vormen. Met de gratis opdrachtkaarten beleven de kinderen veel plezier!

BiOBUDDi dieren

BiOBUDDi Bouw je dierenwereld

Vind jij het belangrijk dat de speel- en ontwikkelingsmaterialen in jouw klas duurzaam zijn? Dan mogen de producten van BiOBUDDi niet ontbreken in jouw klas! BiOBUDDi is vriendelijk voor het milieu. De hele productiecyclus, vanaf productie tot het gebruik van de producten en de recycling fase alles is milieuvriendelijk.

Met BiOBUDDi Bouw je dierenwereld kunnen kinderen allerlei dieren bouwen. Bouw de dieren na van de bouwkaart of laat je fantasie de vrije loop.

Jungle view

Jungle View

Ontdek in welke volgorde de dieren staan op de opdrachtkaart en plaats de dieren op deze volgorde in de gleuven van het spelbord. Zet het spelbord op een doos of kleine verhoging, zodat de kinderen goed kunnen kijken en vergelijken met de opdrachtkaart. Lees meer over Jungle View.

Leuke klassencadeaus voor de middenbouw

 

Zpiiel

Zpiiel Build & Learn

Als kinderen spelen, ontwikkelen ze hun verbeeldingskracht en cognitieve vaardigheden. Ze spelen om te spelen, niet om iets specifieks te leren. Al spelend leren ze om zowel alleen als samen verhalen te maken – en om te gaan met diversiteit en uitdagingen.

Met Zpiiel Build & Learn 2.000 elements mix bouwen de kinderen wat ze willen!

LDO Rekenen - kaartspel meten

LDO Rekenen – Kaartspel meten – set van 3

Met dit kaartspel leren de kinderen spelenderwijs de belangrijkste referentiematen kennen van lengte, gewicht en inhoud. Er zijn in totaal 8 spellen te spelen met elk kaartspel en de spellen kunnen gespeeld worden in alle groepen van de basisschool. Speel met de hele klas, of in kleine groepjes. Gebruik de spellen tijdens de rekenles, of als tussendoortje (ook in te zetten als energizer).

Binnenspeelpakket

Binnenspeelpakket

Is het te slecht weer om met de kinderen naar buiten te gaan? Met dit samengestelde binnenspeelpakket hebben de kinderen veel speelplezier. In het pakket vind je onder andere Secret Tower, Dragon Stack, Puzzle Beezzz, Perfect Pair Memo en Find the Fish. Bekijk in de webshop welke producten je nog meer vindt in het binnenspeelpakket.

Leuke klassencadeaus voor de bovenbouw

https://shop.derolfgroep.nl/product/10676/3010377_42352_2600_555_70/biobuddi-domino-500-mix-van-6-kleuren-inclusief-10-figuren.aspx

BiOBUDDi Domino 500 stuks

Ben je klaar voor eindeloos bouw- en speelplezier? Kinderen plaatsen voorzichtig de dominostenen en figuren achter elkaar. Uiteindelijk bouwen ze een unieke baan met allerlei toffe uitdagingen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld materialen uit de bouwhoek.

Leuk om met de hele klas een kettingreactie te maken!

LEGO® Education SPIKE Essential

LEGO® Education SPIKE™ Essential maakt kinderen enthousiast over praktijkgerichte STEAM-lessen. Deze speelse, op verhalen gebaseerde leerervaring maakt onderdeel uit van het LEGO Leersysteem en moedigt kinderen aan om STEAM-concepten te onderzoeken terwijl zij werken aan hun lees- en rekenvaardigheid en sociaal-emotionele ontwikkeling.

greenscreenbox

Greenscreenbox

Met de Greenscreenbox maak je in een handomdraai gave greenscreen foto’s en video’s. Maak bijvoorbeeld een stop-motion filmpje van de intocht van Sinterklaas!

Zit hét cadeau voor jouw klas er niet tussen?

In onze webshop vind je ook leuke gezelschapsspellen zoals Halli Galli, Take 5, Doolhof Junior en nog veel meer!

 

Bekijk de leukste spelletjes in de webshop