Gepubliceerd op 01 april 2021 Leestijd 5 min.
Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 01 april 2021 Leestijd 5 min.

De parel van ... Stichting Best Onderwijs

Klant aan het woord: zorgeloos werken met ICT

Met de toename van digitaal lesmateriaal lopen ICT-coördinatoren tegen steeds meer uitdagingen aan. Voorkom dat ICT onnodig druk oplevert. Laat ICT voor jou werken!

Digiwacht

Meer ICT in het onderwijs

De toenemende rol van ICT in het onderwijs bezorgt bij menig scholen druk. Steeds meer lesmaterialen worden digitaal beschikbaar gesteld. Dit vraagt om goedwerkende laptops, Chromebooks, iPads én WiFi. De uitdaging om dit goed te faciliteren wordt steeds groter.

Tjerk

Tjerk Peters, Field Service Engineer bij de Rolf groep, vertelt: “Ik zie op veel scholen dat door de andere taken van ICT-coördinatoren, bijvoorbeeld lesgeven, er weinig tijd over blijft om ICT-vraagstukken goed op te vangen. Soms ontbreekt ook de juiste kennis om deze vraagstukken te beantwoorden.

Schakel hulp in van de digiwacht

Om ICT-coördinatoren te ondersteunen in het opvangen én beantwoorden van de ICT-vraagstukken, kun je de hulp inschakelen van de digiwacht. Stichting Best Onderwijs werkt vanaf begin dit schooljaar met de digiwacht. Linda van den Helm, managementassistente bij Stichting Best Onderwijs vertelt: “Tjerk komt één dag in de twee weken naar onze scholen in Best om onze ICT-vraagstukken op te pakken. Onze directeuren en i-coaches (ICT-coördinatoren) geven vooraf door welke problemen opgelost of aangepakt dienen te worden. In samenwerking met de Rolf groep maken we een duidelijke planning voor Tjerk deze dag.

Voordelen van de digiwacht

De digiwacht helpt een school om ICT-vraagstukken te beantwoorden. Daarnaast denkt de digiwacht mee in nieuwe en andere oplossingen in het onderwijs. Een voorbeeld hiervan is een intern incident systeem bij Stichting Best Onderwijs. Linda aan het woord: “Na een paar maanden te hebben samengewerkt, is het idee ontstaan om voor onze medewerkers een tool te ontwikkelen om de problemen die er zijn, te melden aan de digiwacht. Deze tool moet via ons intranet door medewerkers en door Tjerk te benaderen zijn. Het beheer van de tool ligt bij ons. Door deze tool wordt de service vanuit de Rolf groep laagdrempelig gemaakt. Momenteel is de conceptversie van de tool klaar. Nu is het een kwestie van de verdere implementatie uitwerken en de tool lanceren.

“De samenwerking en communicatie met Tjerk is prettig. Er zijn korte lijntjes en de betrokkenheid is hoog. Door de inzet van Tjerk worden problemen snel opgelost of aangepakt. Hierdoor kunnen onze medewerkers weer zorgeloos werken!”
Stichting Best Onderwijs

Wil jij hulp van de digiwacht?

Neem dan contact op met afdeling Infodesk & Support of jouw eigen sales consultant.