Gepubliceerd op 20 augustus 2020
Leestijd 5 min.

We hebben een complete serie Les Go Wetenschap & Techniek ontwikkeld met de experts van Wismon. Hiermee ben jij structureel toegerust op het aanbieden van Wetenschap & Techniek. Download nu gratis 3 inkijkexemplaren!

Wat doe jij aan techniekonderwijs? Welke onderwerpen bespreek je met de kinderen? Welke kennis en vaardigheden heb je zelf over techniek? Deze vragen stelden we aan professionals die werken met kinderen. Daaruit bleek dat er behoefte is aan eenvoudig te gebruiken techniekactiviteiten met uitdagende werkvormen inclusief achtergronden.

Een complete serie Les Go Wetenschap & Techniek is ontwikkeld in een co-creatie van experts van Wismon en onderwijskundigen van de Rolf groep. Hiermee ben jij structureel toegerust op het aanbieden van Wetenschap & Techniek. En … 3 inkijkexemplaren zijn gratis te downloaden!

Techniek is overal om ons heen. Vele onderwerpen sluiten naadloos aan bij de belevingswereld van kinderen. Bovendien zijn kinderen nieuwsgierig en dol op experimenteren en onderzoeken. Het bespreken en oefenen met techniek leidt tot creatief- en kritisch denken en het bedenken van oplossingen. Kennis en vaardigheden die kinderen nu en in de toekomst nodig hebben.

De lessen en activiteiten van Les Go Wetenschap & Techniek zijn voor kinderen op het kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en basisonderwijs. Leden van ons testpanel testten de activiteiten en reageerden positief: ‘Eenvoudig te gebruiken’, ‘Fijn dat er achtergronden bij staan’, ‘Kinderen wilden niet meer stoppen, terwijl de tijd voorbij was’.

Iedere serie bestaat uit:

  • Factsheet -> met achtergrondinformatie over het onderwerp voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten, zodat je zelf goed op de hoogte bent.
  • Les 1 -> bestaande uit 3 complete doelgerichte activiteiten
  • Les 2 -> bestaande uit 3 complete doelgerichte activiteiten
  • Les 3 -> bestaande uit 3 complete doelgerichte activiteiten
  • Aansluitende bijlagen/werkbladen

Gedurende schooljaar 2020/2021 is er iedere maand een nieuwe serie beschikbaar per doelgroep: 2-7 jaar (KDV), 5-10 jaar (BSO), 5-10 jaar (PO). Natuurlijk wil je eerst zien wat we maken! Daarvoor hebben we per doelgroep een inkijkexemplaar gemaakt, bestaande uit pagina 1 t/m 7 van het totaal van gemiddeld 38 pagina’s per serie. Meld je aan en ontvang direct kosteloos per mail het inkijkexemplaar van jouw keuze!

Kinderdagverblijf (2-7 jaar)

Klik hier voor het inkijkexemplaar KDV

Buitenschoolse Opvang (5-10 jaar)

Klik hier voor het inkijkexemplaar BSO

Basisonderwijs (5-10 jaar)

Klik hier voor het inkijkexemplaar PO