Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 09 mei 2019 Leestijd min.

De Parel van... Merel

Het Kinderboekenweekpakket

"Fijn dat het Kinderboekenweekpakket al ruim van tevoren binnen is." Lezen is leuk! Kinderen dromen lekker weg, werken direct aan hun woordenschat en sleutelen aan hun taalvaardigheid. Geef boeken daarom de benodigde aandacht tijdens de Kinderboekenweek. Het Kinderboekenweekpakket geeft je alle handvatten om deze speciale week in te richten.

Merel Avery

Taalcoördinator, Paus Johannes in Sint Pancras (groep 7/8)

Merel Avery haalt haar energie uit het persoonlijke contact met de leerlingen. Het Kinderboekenpakket bestelt ze al vijf jaar op rij en is dan ook een geliefd onderdeel van haar leerjaar. Naast het organiseren van de Kinderboekenweek besteedt ze aandacht aan de Nationale Voorleesdagen en andere evenementen die de Nederlandse taal in het zonnetje zetten.

Wat heb je eraan?

Door veel te lezen vergroten kinderen hun woordenschat en leren ze meer over spelling, grammatica en zinsopbouw. Die kennis helpt ze weer bij vakken als taal en begrijpend lezen. Met het Kinderboekenweekpakket wakker je het enthousiasme voor lezen weer aan en maak je ze nieuwsgierig naar andere boeken.

Waarom vindt Merel dit een parel?

“Door kinderen begin oktober onder te dompelen in de vermakelijke wereld van boeken, herinneren ze zich dat lezen leuk is. Ik zie dat ze daardoor de rest van het jaar boeken blijven doorspitten. Voor leraren is het fijn dat het Kinderboekenweekpakket al ruim van tevoren binnen is, zodat je na de zomervakantie met weinig voorbereiding aan de slag kan. Combineer het pakket met een officiële opening en voorleesdagen en maak er een spektakel van. Dat vinden de kinderen fantastisch.”

Bestel het Kinderboekenweekpakket in onze webshop.

Het Kinderboekenweekpakket bestaat uit bekroonde kinderboeken, een cd en eventueel een aanvullend lespakket met kant-en-klare lessuggesties. Het overkoepelende thema is dit jaar ‘Reis mee!’. De boeken zijn winnaars van de Zilveren Griffels en de Penselen, de gekozen boeken van de Kinderjury en natuurlijk het Kinderboekenweekgeschenk, dit jaar geschreven door Anna Woltz. De Kinderboekenweek vindt plaats van 2 t/m 13 oktober.

Ook interessant: Onze cursus ‘Close Reading’ over begrijpend lezen.