Gepubliceerd op 26 november 2020
Leestijd 3 min.

Wat hebben lichtparcours, schaduwtoneel en caleidoscoop met elkaar te maken? Juist! Deze onderwerpen over licht en donker staan centraal in Les Go Wetenschap & Techniek met het thema ‘Verlicht’. Zo schenk je tijdens de kerstperiode direct aandacht aan techniekonderwijs.

De handleiding

Weet je zelf niet genoeg over dit onderwerp? Geen probleem! In de handleiding staat altijd een factsheet, met belangrijke feiten die jou voorzien van de nodige achtergrondinformatie. Daardoor kun je direct aan de slag met deze lessen.

Deze complete serie is ontwikkeld in een co-creatie van experts van Wismon en onderwijskundigen van de Rolf groep. Hiermee ben jij structureel toegerust op het aanbieden van Wetenschap & Techniek.

Techniek is overal om ons heen. Vele onderwerpen sluiten naadloos aan bij de belevingswereld van kinderen. Bovendien zijn kinderen nieuwsgierig en dol op experimenteren en onderzoeken. Het bespreken en oefenen met techniek leidt tot creatief- en kritisch denken en het bedenken van oplossingen.

Iedere serie bestaat uit:

  • Factsheet -> met achtergrondinformatie voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten.
  • Les 1 -> bestaande uit 3 complete doelgerichte activiteiten
  • Les 2 -> bestaande uit 3 complete doelgerichte activiteiten
  • Les 3 -> bestaande uit 3 complete doelgerichte activiteiten
  • Aansluitende bijlagen/werkbladen

Gedurende schooljaar 2020/2021 is er iedere maand een nieuwe serie beschikbaar per doelgroep: 2-7 jaar (KDV), 5-10 jaar (BSO), 5-10 jaar (PO). Meld je aan en ontvang direct de serie van december 2020:

Klik hier voor Les Go -W&T – Thuis (jonge kind/KDV)

Klik hier voor Les Go – W&T – Verlicht (BSO)

Klik hier voor Les Go – W&T – Verlicht (PO)

Wil je verzekerd zijn van het ontvangen van alle 12 lessen en deze voordelig aanschaffen, meld je dan aan voor de licentie:

Klik hier voor Les Go – W&T – Licentie KDV

Klik hier voor Les Go – W&T – Licentie BSO

Klik hier voor Les Go – W&T – Licentie PO